Hermès Birkin bag geveild voor 78.000 euro

In Beverly Hills werd afgelopen week een Hermes Birkin bag geveild voor 106.250 dollar, ruim 78.000 euro! De eigenaar had blijkbaar genoeg van deze collecter’s items en besloot deze te veilen. Aan de andere kant was er iemand die deze tas zo graag wilde hebben dat diegene er ruim meer dan een ton voor over had.

Krokodillenleer

De tas is gemaakt van rood krokodillenleer met details van het peperdure zilverwitte metaal palladium. Palladium is een heel zuiver en duurzaam metaal met een prachtige zilverwitte gloed. Dit edelmetaal behoort dan ook tot de platinagroep. Een zeldzaam exemplaar die een nieuwe gelukkige eigenaar vond op de veiling.

Baas boven baas

Dit is overigens niet de duurste Hermès tas die ooit is geveild. In 2011 werd eerder een Birkin bag geveild voor 203.150 dollar, ruim 150.000 euro. De Hermès Birkin bag is razend populair en er waren zelfs wachtlijsten van twee jaar voor deze iconische tas.

Jane Birkin

Het begon allemaal met actrice Jane Birkin naar wie deze tas is vernoemd.  Tegenwoordig is de Hermès Birkin bag, ondanks de prijs, hét statussymbool voor de echte fashionista en zijn ze erg gewild doordat je er moeilijk aan kunt komen.

Alles over de it-bag de Hermès Birkin bag. Lees hier alles over de Hermès Birkin bag die geveild werd voor 78.000 euro. Je leest het op Shoejunks!