Fashion Week: de gekste schoenen

Een overzicht van de meest bijzonder schoenen die er op de Fashion Week runways zijn gesignaleerd. De een nog gekker dan de ander, maar bovenal heel technisch in elkaar gezet en creatief bedacht. Of ze praktisch zijn? Dat is een ander verhaal… 

Gladiator

De gladiatorschoenen van Fausto Puglisi zien er mooi en gedetailleerd uit. We denken alleen niet dat ze lekker zitten. De schoenen lijken ons niet geschikt voor een dagje strand. 

Platforms

Rick Owens veranderde de ‘gewone’ platform sandaal in een moderne metallic versie, met een hele hoge platform. De schoenen zien er zeer futuristisch uit en zijn een musthave voor tijdens feestjes. 

Haute hiking 

Platformschoenen zijn een ding, zo ook bij Sacai. Het merk maakt van hiking boots een aparte creatie: aan de bovenkant van de schoen lijkt er een hap weg te zijn weggehaald. 

Sporty

Nog meer futurisme bij modehuis Au Jour Le Jour, maar nu met een vleugje sportiviteit. De gekleurde gespen geven een mooie twist aan de boots. 

Creatief

Rocha’s slingbacks zal veel cheerleaders doen watertanden: hij bestaat namelijk uit pompom franjes! Deze schoenen zijn niet echt draagbaar, maar toch denken we dat een paar fashionista’s deze look zullen waarderen. 

Jeremy Scott kan zelfs van teddyberen nog schoenen maken! Net zoals bij Uggs, zullen ze de dragen warmte en comfort brengen. En een hoge aaibaarheidsgehalte!

Geschreven door Aminanta Minte