De schoenentrends volgens Rachel Zoe

Rachel Zoe, naast styliste van vele sterren is ze ook designer van een goedlopende kledinglijn, is een echte modekenner. De Amerikaanse alleskunner was al jaren fan van de seventiesstijl en is dan ook blij te zien dat de trends voor dit najaar bol staan van de invloeden uit de jaren 60 en 70.

Hoogtes

‘’Niet iedereen kan lopen op hakken van 14 centimeter’’ vertelt de styliste. Toch is dit waar het in haar collectie om draait. Torenhoge hakken, knielaarzen, platformschoenen en peeptoes, alles komt voorbij. Ook zijn alle items uitgevoerd in bijzondere stoffen. Waar Zoe haar inspiratie vandaan haalt? ‘’Ik laat mezelf altijd en overal inspireren door de jaren 60 en de jaren 70. Ik kom nou eenmaal uit die tijd dus dat wil ik graag laten zien in mijn collectie.’’ Gelukkig is Rachel niet de enige die zich liet inspireren door de jaren 70. Alle grote modehuizen haalden wel wat inspiratie uit dit decennium. De catwalks in Parijs en Milaan leken ooit meer op Woodstock dan op een echte modeshow.

Plat? No thanks

Ondanks dat ze deze wel in haar assortiment heeft, weigert de styliste op platte schoenen te lopen: ‘’Ik vind het schokkend om te zien dat ballerina’s al jaren mijn meest verkopende item zijn terwijl ik ze zelf nooit zal dragen!’’ Waarom Rachel de ballerina’s dan wel in haar assortiment heeft? ‘’Je moet goed kijken naar wat je klanten willen. Dit jaar zitten daar ook weer platte modellen tussen maar alles met een goede dosis seventiesinvloeden!’’

Tekst Max Herlings

Beeld Christopher Macsurak