De 9 straatjes

Midden in het hart van Amsterdam op nog geen 5 minuten lopen van de Dam ligt het gezellige winkelgebied “De 9 straatjes”. Ingeklemd tussen de Prinsengracht, Keizersgracht, Herengracht en het Singel vormen de 9 straatjes de verbinding tussen deze grachten. Met meer dan 200 winkels is dit het neusje van de zalm voor de winkelende fashionista. Je kunt er je hart ophalen in de modeboetiekjes, schoenwinkels, vintage shops, galeries, cafés, bars en restaurants.

Shoejunks heeft een aantal interessante schoenenwinkels voor je op een rijtje gezet waar je naar hartenlust kunt rondneuzen naar een speciaal modelletje:

Red Wing Shoes

De winkel is een expressie van de Red Wing schoenen die al sinds 1905 worden geproduceerd. Stevige boots worden geshowd op antieke vitrines gevuld met steenkool. Aan de muren hangt allerlei gereedschap en één houten muur beeldt de complete geschiedenis van het merk uit. In de winkel vind je niet alleen stoere work boots, maar ook tassen, riemen en andere accessoires. Je kunt er zelfs je geliefde laarzen een onderhoudsbeurt laten geven.

Shoediction

Shoediction biedt vooral Italiaans design in een winkel die dit ook uitstraalt in haar presentatie. Givenchy. Missoni, Emilio Pucci, Pollini en Lorenzi zijn fashion brands die er te vinden zijn. Naast schoenen van deze merken is er ook een ruime keuzen aan accessoires zoals prachtige tassen en sjaals. Bij Shoediction is er zelf mogelijkheid tot private shopping.

Fab. Store Amsterdam

In de  Fab. Flagship store vind je de hele Fab. collectie. Tassen, portemonnees, clutches, iPhone hoesjes, zonnebrillen, luiertassen, Fab. schoenen en veel meer. Fab. staat voor producten die functioneel en eerlijk zijn. De producten worden op Bali handgemaakt met een enorme variëteit aan kleuren en patronen en van het fijnste leer.  Fab. Designs komen uit het hart en hebben kwaliteit. Geen wonder dat de winkel al veel trouwe fashionistas als klant heeft.

Hester van Eeghen shoes

Hester van Eeghen ontwerpt briljante schoenmodellen. De schoenen zijn kleurrijk en ietwat ongewoon. Denk aan hieltjes in bont, laarzen met stippen en harlekijn step-ins. Haar modellen worden in Italië gemaakt en van elke model is er slechts één paar in elke maat.

Antonia by Yvette

De winkel is eigendom van schoenontwerpster Yvette Riemersma. Naast haar eigen modellen is er een ruime collectie schoenen en laarzen van Europese topdesigners en merken. Gozzi, Sanita, Cavalli, Blackstone, Lopez en Dorotea zijn o.a. merken die te vinden zijn in de winkel in 9 straatjes. Naast schoenen vind je ook een ruime collectie tassen en accessoires.

Waar je ook naar op zoek bent,  de 9 straatjes hebben het voor je. Wat is er nu niet leuker voor een fashionista dan rond te dwalen in deze sfeervolle straatjes en je te laten verrassen door allerlei leuke en onverwachte boetiekjes en gezellige eettentjes.