De gladiator sandaal: voor- en nadelen

Het is weer zover: de gladiatorsandaal ligt weer in de winkel. Sommige fashionista’s zweren bij dit bijzondere schoeisel, anderen willen de sandalen het liefst ritueel verbranden. Wij zetten even de voor en nadelen voor je op een rijtje. De gladiatorsandaal, do or don’t?!

De voordelen

Aangezien de jaren 70 weer helemaal hip worden aankomend seizoen kan een goede gladiatorsandaal niet ontbreken in je kast. Lekker boho en ook nog eens de ultieme zomerschoen. Ook de grote designers als Valentino, Chloé en Nicholas Kirkwood bleven niet achter en showde de mooiste exemplaren. Vervolgens haakte Zara erop in met dit prachtige exemplaar, waar wij een goede look bij vonden!

De nadelen

Helaas kleven er ook nadelen aan deze schoen. Zo is het veel werk om ze dicht te krijgen. Die van Zara hebben een handig ritsje op de kuit maar als je de echte hebt, kost al dat strikken je misschien wel een kwartier. Een kwartier per schoen welteverstaan! Als nadeel kan ook genoemd worden dat de schoen uiterst zomers is. Waarom? Nou door al die touwtjes en gespjes krijg je bruine benen met veel witte plekken! Niets zo lelijk als rondlopen met een zongebruinde huid die oneffen is.

Wat nu?

Wat wordt het? Een paar prachtige schoenen en een oneffen huid en veel tijd kwijt zijn aan jezelf aankleden? Of ga je toch voor die egale huid, zeeën van tijd maar mis je de nieuwe it-schoen? Denk er nog maar eens goed over na, die zomer laat toch nog wel even op zich wachten!

Tekst Max Herlings