De essentie van stijl: zwarte schoenen

Deze winter domineert de kleur zwart! Van jassen, broeken en rokjes tot schoenen en accessoires. Niet voor niets is grunge terug van weggeweest! Eigenlijk is zwart een kleur die nooit out of style is en altijd kan. Bovendien is het een kleur die iedereen staat. Je hoort nooit iemand zeggen: ‘Zwart? Dat is niet mijn kleur’.  Dat geldt overigens ook voor zwarte schoenen. Zwarte schoenen zijn ideaal aangezien ze niet onderhevig zijn aan trends. Elk jaar zie je dat grote modehuizen én modeketens als H&M en Zara aandacht besteden aan de zwarte schoen. En omdat we vinden dat deze schoen op het gebied van mode vaak een underdog is, vond onze redactie dat we deze kleur eens in het zonnetje te zetten.

Van loafers, pumps en booties tot hoge knielaarzen: de kleur zwart komt in elk model voor. Versierd met studs en andere details geeft de kleur zwart nét even een extra touch. Benieuwd naar leuke modellen? Bekijk onze musthaves hier.

Knielaarzen

Knielaarzen domineren deze winter het modebeeld. Met een wedge, naaldhak of een blokhak: knielaarzen zijn terug van weggeweest en worden stijlvol gepresenteerd op de catwalk van verschillende modehuizen. Vooral de kleur zwart is een must als het om knielaarzen gaat aangezien het type laars al voldoende opvalt.

Flats

Flatjes als ballerina’s en loafers maken dit jaar een echte comeback! Herenmode voor vrouwen is hot en daar horen flatjes natuurlijk bij! Met name zwarte loafers zijn razend populair.

Booties

De Susanna booties van Chloe, wie kent ze niet? Ze waren een bestseller in bloggerland en dan hebben we het met name over het zwarte model met gouden studs. Maar ook de bootie van Acne was geliefd bij menig it-girl.

De essentie van stijl: zwarte schoenen. Lees hier alles over zwarte schoenen, de essentie van stijl. Lees hier ons verslag over de zwarte schoen!

Pumps

Zwarte pumps zijn chique en sophisticated. Denk bijvoorbeeld aan de zwarte court pumps van Louboutin: sexy en stijlvol. De zwarte pump is een must in de kast van iedere Shoejunk en staan aan de basis van stijl. No matter what met je zwarte pumps kom je een heel eind.