Copycat: H&M vs. Jeffrey Campbell boots

H&M is weer eens op de copycat tour. In de huidige schoenencollectie zitten een paar hakken die wel een kopie lijken van het beroemde Lita design van Jeffrey Campbell! Onze favoriete winkelketen ging al eerder de ‘mist’ in met een ander merk , namelijk deze van Gianvito Rossi.

Jeffrey Campbell

Misschien wel een van de bekendste schoenen op de hele wereld zijn de Lita’s van Jeffrey Campbell. Enorm veel celebrities en bloggers dragen deze schoenen – met studs, zonder studs, in het blauw, in het rood, in het zwart, in het beige en zelfs met printjes. Deze high heels zijn te koop bij onder andere Sarenza. Deze schoenen hebben een zwart, suède buitenkant en veters tot aan de bovenkant. De hoge plateau (5,5 cm) die ‘in’ de schoen zit, is erg typerend voor het Lita-model. Voor deze schoen betaal je zo’n €118,80 euro (ze zijn op dit moment in de aanbieding. De blokhak (13 cm) zorgt voor extra stabiliteit: handig!

Copycat: H&M vs. Jeffrey Campbell boots. Laarzen, schoenen en enkellaarsjes. Bekijk hier de schoenen van H&M vs. die van Jeffrey Campbell. Lees nu.

H&M

De schoen van de H&M heeft een hak van 11 cm en een plateau van 4 cm. De heels kosten €34,99 en zijn een leuke budgetvariant vergeleken met die van Jeffrey Campbell. De schoen is een all black everything design: zelfs de veters zijn pikzwart. De enkellaarsjes met plateau hebben een slangenlerenprint. Doordat ze helemaal zwart zijn, zijn ze goed te combineren: draag met een jurkje á la een LBD of ripped jeans met bikerjasje.

Copycat: H&M vs. Jeffrey Campbell boots. Laarzen, schoenen en enkellaarsjes. Bekijk hier de schoenen van H&M vs. die van Jeffrey Campbell. Lees nu.

Verschillen

Het grote verschil is in dit geval de stof waarvan het gemaakt is. Die van de H&M hebben een slangenleerdesign en de Jeffrey Campbells zijn van zwart suède. Ook zitten er bij die van de H&M geen metalen oogjes! Voor de rest lijkt het model er heel erg op. Handig, want dan kan deze weer op ons budget verlanglijstje!

Tekst Karlijn van Mil