Copycat ASOS vs. Louboutin

Vandaag hebben we een letterlijke copy ‘cat’. Deze kittige schoenen van ASOS lijken wel heel erg op enkellaarsjes van Christian Louboutin. Wat vind jij?

ASOS

Deze leopard enkellaarsjes zijn voor de waaghalzen onder ons. De hak is zo’n 13 cm hoog en extreem dun, pas dus op dat je niet je enkels verzwikt! Deze Early Bird’s – zo heet de laars – heeft een panterprint in een lichtbruine kleur met donkerbruin en zwart. De ankle boots zijn gemaakt van een zacht textiel en dus lekker aaibaar, net als een echte kat! Nu in de sale voor €34,29 van €50.

Copycat ASOS vs. Louboutin. Twee enkellaarsjes die op elkaar lijken: Asos vs. Louboutin. Luipaard print laarsjes, musthave voor de winter en erg trendy.

Christian Louboutin

Als we het gaan hebben over de boots van Christian Louboutin zitten we op een heel ander niveau dan die van de ASOS. De Loubies zijn gemaakt van kalfshaar en hebben ook een panterprint, alleen wel eentje die iets echter lijkt. De hak van de schoen is 10 cm en erg dun. Aan de binnenkant van je voet zit een rits waardoor je makkelijk in de schoen schiet en natuurlijk mag de bekende rode zool niet ontbreken. De enkellaarsjes kosten €995.

Copycat ASOS vs. Louboutin. Twee enkellaarsjes die op elkaar lijken: Asos vs. Louboutin. Luipaard print laarsjes, musthave voor de winter en erg trendy.

Verschillen

Tussen deze twee enkellaarsjes zit wel degelijk een verschil. Behalve dat de print niet hetzelfde is, verschilt het materiaal ook nog eens enorm. Waar Louboutin gaat voor echt kalfsleer kiest ASOS voor textiel. Ook hebben de schoenen van ASOS natuurlijk geen rode zool, anders zouden ze meteen een rechtszaak aan hun broek hebben hangen. Nog een klein verschilletje is de hakhoogte: die van de ASOS zijn maar liefst 3 cm hoger. Verder vinden wij de goedkope schoenen natuurlijk een perfecte budgetversie van de dure Loubs.

 Tekst Karlijn van Mil