Waarom veel vrouwen hoge hakken dragen

Het is niet verwonderlijk dat hoge hakken al eeuwen bestaan. Maar wist je dat het oorspronkelijk werd ontworpen als praktisch schoeisel. Maar met de ontwikkeling van de mode werden hakken steeds meer een modestatement in plaats van praktisch. Wil je graag alles weten over hakken? Lees dan snel verder.

Hoge hakken: soms pijnlijk, altijd stijlvol

In de oudheid droegen vrouwen schoenen die van leer gemaakt waren. Ze droegen ze om naar de kerk te gaan. Naarmate de eeuwen verstreken, werden schoenen meer modieus. Schoenen werden comfortabeler, lichter en stijlvoller. Steeds meer vrouwen besloten om hoge hakken te gaan dragen. Maar deze schoenen waren onpraktisch en veroorzaakten ze veel blessures. Het gevolg? Hakken werden juist nog hoger! De reden? Ze waren stijlvol. Veel vrouwen voelen zich elegant als ze op hoge hakken lopen en bijten door de pijn heen.

Vorm van vermaak

Hoge hakken worden soms gebruikt vorm van vermaak. Ze zijn gebruikt om aandacht te trekken en als mode statement, bijvoorbeeld tijdens modeshows. Hoge hakken maken nu al zo lang deel uit van onze cultuur en het is breed geaccepteerd dat vrouwen ze dragen.

Hoe vind je de perfecte schoenen met hoge hakken?

Het kan heel moeilijk zijn om schoenen met hakken te vinden die goed passen zonder hoge hakken, maar als je echt je best doet lukt het wel. Probeer altijd een paar te vinden dat goed bij je past. Heb je vrij brede voeten? Koop dan een paar schoenen die een maat groter zijn dan standaard. Dat zit fijner, zelfs met hoge hakken.

Kijk naar de hakhoogte

Schoenen met hakken hebben een hakhoogte van tussen de 4 en 6 cm. Hoge hakschoenen hebben een hakhoogte die hoger is dan 4 cm. Als je hoge hakken wilt dragen, moet je alleen een paar kopen dat een hoge hakhoogte heeft.