Converse slaat handen in één met Maison Martin Margiela

Het bekende sneakermerk Converse gaat samen werken met het luxe modehuis Maison Martin Margiela. Samen ontwierpen de twee giganten twee sneakermodellen bespoten met witte verf. Er werden twee soorten sneakers van Converse bewerkt door Margiela. Zowel de razend populaire  Chuck Taylor All Stars als de Jack Purcell sneaker werden onder handen genomen. Met de hand werd er over beide sneakers een witte verflaag aangebracht.

Vijftig tinten wit

Zoals vele modekenners weten heeft Margiela een passie voor basiskleuren waaronder de kleur wit. Vandaar ook dat zijn signature door middel van witte verf wordt verwerkt in de sneakers. De verf wordt aangebracht op zowel het linnen van de sneakers, de veters en de zolen. Naarmate je de sneakers vaker draagt ontstaat er een soort van craquelé effect (kleine barstjes) in de schoenen waardoor de originele kleur zichtbaar wordt. Margiela beschrijft de keuze voor dit ontwerp als volgt: ‘Naarmate de tijd verstrijkt geeft de schoen zich bloot’.

Kleuren

In totaal zijn de sneakers in vier kleuren verkrijgbaar: zwart, marineblauw, geel en rood. De voering bestaat uit wit leer. Benieuwd ? De limited edition sneakers zijn vanaf 20 september wereldwijd verkrijgbaar in de winkels van Maison Martin Margiela en een aantal Converse winkels. 

Converse slaat handen in één met Maison Martin Margiela. Lees hier alles over de samenwerking tussen Converse en Maison Martin Margiela. Lees ‘t hier!