Comfortabele pumps: alle tips

Wist je dat hoge hakken zeven keer je lichaamsgewicht kunnen dragen op de bal van de voet? Geen comfortabel gevoel dus! Toch willen de meeste vrouwen deze schatten niet opgeven en lopen ze koste wat het kost op high heels. Toch zijn er een aantal punten waarop je kunt letten als het gaat om comfortabele pumps, dan wel high heels.

Hoogte en stabiliteit

Lage of kitten heels ( 2 tot en met 5 centimeter) zijn de meest comfortabele opties. Voor elke hoogte geldt: hoe dikker de hak hoe meer steun en comfort.

Kussentjes of pads

Kijk of er in de pumps kussentjes zitten of pads. Zo niet? Investeer hier dan in. Zorg er wel voor dat de schoenen je nog passen als deze kussentjes erin zitten. Een andere optie is om een grotere maat te kopen en deze te grote ruimte te verkleinen door middel van zooltjes of gel pads.

Materiaal

Kies voor schoenen die gemaakt zijn van zachte, natuurlijk ademende materialen. Denk hierbij aan nappa leer of geitenleer. Synthetische materialen kunnen milieuvriendelijk zijn maar je voeten kunnen wel gaan zweten. Denk bijvoorbeeld aan plastic e harde canvas materialen die wrijving kunnen veroorzaken. Als je laarzen of pumps stijf zijn draag ze dan 2 uren lang met dikke sokken totdat ze comfortabel aanvoelen.

Later op de dag

Shop schoenen later op de dag wanneer je voeten iets opgezwollen zijn. Wat goed voelt om 10 uur ’s ochtends kan om 16 uur niet meer zo comfortabel aanvoelen.

Veranderingen

Je kunt een aantal veranderingen in je pumps aanbrengen waardoor ze comfortabeler aanvoelen. Schakel hiervoor je schoenmaker in. Leren schoenen kunnen worden opgerekt inclusief bandjes en het gedeelte waar de tenen zich in bevinden. Extra kussentjes kunnen worden toegevoegd in de vorm van een heel dun rubberen zooltje onderaan de pumps of door middel van een pad in de schoen. Sommige hakken kunnen zelfs verlaagd worden afhankelijk van het design van de schoen.