Céline Cruise 2014: slangenprint en knopen

Modehuis Céline slaat een nieuwe weg in met deze strappy knoop sandalen voor aankomend voorjaar. De sandalen zijn afkomstig uit de Cruise collectie van 2014 gemaakt van python. Het resultaat? Een chique maar klassieke pump met een wilde kant voor de lente van 2014.

Céline’s privé show

Terwijl in juni 2013 andere modehuizen zoals Chanel en Ralph Lauren hun nieuwe Cruise collectie van 2014 presenteerden, bleef Céline discreet. Het modehuis koos ervoor om de nieuwe collectie slechts te tonen aan een select groepje genodigden. Er mochten tijdens de presentatie geen foto’s genomen worden. Waarom? Geruchten gaan dat het te maken heeft met copycat modeketen Zara die gek is op het fenomeen: kopieer rechtstreeks from the catwalk. Reden genoeg voor Céline dus om de collectie pas te laten zien aan het grote publiek eind oktober 2013.

Céline 2014: simpel en klassiek

Collectie 2014

De collectie bestaat uit gewaagde silhouetten voorzien van subtiele details als tribal prints, androgyne en Aziatische invloeden. De accessoires zijn minimalistisch net zoals deze schoenen. De sandalen hebben een hakhoogte van 10 centimeter en de knot is als simpel detail toegevoegd. Céline wist een klassiek model om te zetten naar een modern design anno 2014. Luid dus het voorjaar in met deze fabulous heels van Céline!

Céline Cruise 2014: slangenprint en knopen