Van Haren online; een evaluatie!

Schoenenketen van Haren bestaat al heel lang. Gestart met fysieke winkels, maar natuurlijk is van Haren ook op internet te vinden. We hebben het online aanbod van de aanbieder eens nader bekeken omdat het nog steeds een van de grootste schoenenretailers van Nederland is met een omzettoename van 7,5% in 2012 en 143 fysieke vestigingen. Maar wat doet van Haren allemaal online? En is de aanbieder wel interessant voor echte shoejunks?

Online activiteiten

Van haren heeft onlangs besloten om de online activiteiten uit te bereiden naar een ander online retail platform. Vanaf September 2013 kun je namelijk meer dan 500 verschillende modellen uit het vanHaren-assortiment online bij Wehkamp.nl bestellen. Het gaat om schoenen voor zowel vrouwen, mannen als kinderen. De doelgroep van vanHaren en Wehkamp is hetzelfde en dat is de reden van de samenwerking. Bovendien wil vanHaren inspelen op de behoefte van klanten door overall aanwezig te zijn. Visibility is dus een andere belangrijke reden voor de samenwerking.

Online schoenen aanbod voor vrouwen

Het aanbod van vanHaren is heel divers. Van economisch tot hoogwaardige luxe en van hoog modisch tot functioneel. Bij vanHaren kun je eigenlijk wel voor elke stijl terecht. Het assortiment laat zich daarom ook kenmerken door een diversiteit aan merken. Een van de bekende merken is natuurlijk Graceland omdat we reclames van dit merk vaak terug zien op TV. Het merk is zeer betaalbaar en de kwaliteit van de schoenen is goed. De designs van Graceland sluiten goed aan bij de laatste trends in fashionland.

Enkellaarsjes

5TH Avenue is een ander merk dat bij vanHaren te koop is. vanHaren heeft met name veel enkellaarsjes van dit merk. Prijzen van enkellaarsjes starten al bij ongeveer 25 euro en dat loopt op tot 50 euro. De diversiteit aan enkellaarsje is enorm. Van suède tot leer met bandjes tot zonder bandjes en met hoge hak, sleehak, lage hak of geen hak. Zoek je op enkellaars dan kom je ook wedge sneakers tegen. Blijkbaar vallen die bij vanHaren onder de categorie enkellaarsjes.

Filterfunctie

Wat overigens jammer is, is dat in de filterfunctie bovenaan de site geen categorie sneakers aanwezig is. Deze vallen onder de diverse categorieën die wel aanwezig zijn. Dat is jammer en onduidelijk! Over sneakers gesproken. Natuurlijk zul je sneakers aantreffen van Graceland, maar bijvoorbeeld ook van Cortina, Skechers, Villa, Venice, Vty, maar ook Nike. De Vty sneakers zijn overigens een leuk goedkoop alternatief voor Converse, ze kosten namelijk maar 12,90 euro.

Mooie laarzen

Mooie laarzen vinden is altijd moeilijk. De collectie van vanHaren maakt het er niet makkelijker op. Er zijn weinig hoge laarzen die ons vanuit een fashion perspectief opvallen. Het is allemaal meer van hetzelfde en laarzen die met name voor dagelijks gebruik zijn. Maar wat nu als je een feestje hebt? Dan moeten er natuurlijk wel een paar glamourous boots onder je outfit. Die konden we online niet echt vinden.

Van Haren online; een evaluatie! Bekijk hier alles over Van Haren online. Een boeiend artikel over de online shop van Van Haren lees je hier. Lees nu!

Leuke brands

Verder verkoopt vanHaren schoenen van Adidas, Hello Kitty, Limelight, Memphis en Yorik. Dus ben je opzoek naar schoenen en heb je een beperkt budget dan is vanHaren zeker een uitkomst. Maar echt opvallende schoenen met een hoog fashion gehalte zul je hier niet vinden.

Andere producten

vanHaren biedt online niet alleen schoenen aan. Zo kun je online ook tassen kopen. En we moeten eerlijk zijn. De collectie is aanzienlijk. Voldoende keus en wederom lage prijzen. Ben je opzoek naar een portemonnee, riem, bril of sjaal dan kun je ook uit behoorlijk wat mogelijkheden kiezen. Alleen zijn de accessoires voor mannen beperkt. Sokken, rugtassen en wat brillen.