Shoe tips: welke schoenen voor welke look?

Dat schoenen je outfit kunnen maken en breken was al langer bekend. Daarom is het heel belangrijk om bepaalde schoenen te dragen in combinatie met bepaalde kledingstukken. Lees hier alles over de shoe tips: welke schoenen zijn geschikt voor welke looks?

Hoge hakken

Een statement maken? Hoge hakken in combinatie met een kort rokje laten je benen naar voren komen. Hogere hakken doen het goed met een skinny of boyfriend jeans, maar ook matcht dit goed met een flared jeans. Stiletto’s gaan goed gepaard in combinatie met een Little Black Dress en avondkleding. Als je hoge hakken overdag draagt dan zijn wedges het meest geschikt: fashionable maar ook comfortabel.

Kitten heels

Kitten heels zijn hakken met een maximale hoogte van 5 centimeter. Deze hakjes gaan goed gepaard met allerlei kledingstukken. Van cocktailjurken tot kantoor outfits. Kitten heels zijn het mooist in combinatie met een rokje of jurkje.

Loafers en brogues

Platte schoenen winnen steeds meer terrein in de damesgarderobe. Loafers, brogues en oxfords staan goed onder een jeans als je houdt van de boyfriend look. Je kunt ze ook matchen met een rokje of een kokerrok. Stijlvol en praktisch tegelijk. Loafers en brogues met een punt zijn ideaal voor het verlengen van je benen. Draag daarbij een lange of korte rok of een skinny broek.

Laarzen

Laarzen heb je in verschillende hoogtes. Knie laarzen doen het goed in combinatie met een skinny jeans erin of een jurkje en een panty. Laarzen met een gemiddelde lengte draag je onder een broek (de pijpen erover heen) of een rok. Enkellaarsjes doen het goed onder allerlei kledingstukken: een broek, jurk of rok het kan allemaal) Die laatste is ook een goede vervanging voor pumps.