Schoenen voor je kind kiezen, hoe doe je dat?

Er zijn tegenwoordig super veel leuke kinderschoenen te verkrijgen. Je bent de schoenenwinkel nauwelijks binnen of je kind rent al naar de roze glitterschoenen. Nu wil je natuurlijk graag aan deze wens voldoen, maar je denkt wel in je achterhoofd, is dit wel een goede schoen voor mijn kind? Kinderen zijn vele uren van de dag aan het bewegen, en dan wil je natuurlijk wel dat hun voeten goede steun hebben. Maar hoe kis je nu doe goede schoenen voor je kind? Hier geven we je een paar tips over waar je op moet letten.

Goede maat

Dit kan misschien voor de hand liggen, maar dit is dan ook wel heel belangrijk. Kindervoeten hebben veel steun nodig, maar ook ruimte om te groeien. Als je naar de winkel gaat is dit snel geregeld; alle kinderschoenenwinkels hebben apparaten om de voet precies op te meten en te zorgen dat je met een schoen in de juiste maat naar huis gaat. Je kan natuurlijk ook gemakkelijk de voeten van je kind thuis meten, zodat je online kan shoppen.

Pasvorm

het model van de schoen is zeker iets om op te letten voordat je de schoen koopt. Iedere voet is natuurlijk anders, dus als je van te voren weet of je kind een brede of juist smalle voet heeft, of misschien een hoge wreef kan je aankoop hierop afstellen. In de winkel kan je door het personeel geadviseerd worden, maar ook online kan je hierop letten door goed naar de productomschrijving te kijken. Het is in ieder geval belangrijk om te zorgen dat de schoen die je koopt een goede sluiting heeft. Zo zorg je ervoor dat je voet van je kind niet kan schuiven in de schoen. Het maakt niet uit of je voor een klittenband- of vetersluiting gaat, zolang de sluiting maar verstelbaar is.

Als je op deze belangrijke dingen let moet het helemaal goedkomen. Op naar de (online) winkel dus voor meisjes sneakers of jongensschoenen!