Musthave 2012: Ballerina’s

De geschiedenis van dit platte muiltje begint rond de 16e eeuw en werd destijds gedragen door zowel dames als heren. Maar ballerina’s zijn dit seizoen niet uit het modebeeld weg te slaan en is net zoals de wedge sneaker een trend waar we nog lang niet genoeg van kunnen krijgen. In de film ‘The Secret People’ uit de jaren 50 droeg actrice Audrey Hepburn de ballerina al en is sindsdien door tal van designers in een nieuw jasje gestoken. 

Style 

Het leuke van de ballerina is dat die op verschillende manieren te dragen is. Zowel bij een klassieke als een casual style kan je je outfit afmaken met een paar comfortabele ballerina’s. Ideaal bij verschillende gelegenheden en gegarandeerd prettiger aan je voeten in vergelijking met een paar stilleto’s. Draag ballerina’s naar feestje of tijdens gezellige stapavond.

De zakelijke look: Perfect voor op kantoor. Kies dan voor egale en rustige kleuren zoals grijs, lakzwart of taupe De casual look: Combineer ballerina’s met een printje bij een skinny jeans, wit tanktopje en een klassiek zwart colbertje.

Musthaves 2012

De ballerina behoort zeker tot één van dé musthaves van 2012. Maar hopen dat deze trend in 2013 nog lang niet is overgewaaid. Tip: mocht je wat geld overhebben dan zijn de ballerina’s van Tory Burch een goede investering. Ze zijn er in heel veel kleuren en prijzen liggen rond de €190 (afhankelijk van het type) Verkrijgbaar bij onder andere Paul Warmer. 

Celebs

Ook de celebs zijn gek op deze comfortabele muiltjes. Hier zie je bijvoorbeeld Whitney Port bekend van de hitserie The Hills op een paar vuurrode ballerina’s. Whitney is uitgegroeid tot een ware celebrity en style icoon  in Hollywood. Ze heeft inmiddels haar eigen kledinglijn onder de naam ‘Whitney Eve’. 

Alles over ballerinas: de musthave van 2012. Lees alles over de musthave van 2012 en ontdek welke ballerinas bij jou passen. Maar ook mode en style