Mode tips voor tijdens de vliegreis: alle don’ts

Er zijn tal van artikelen waarin advies wordt gegeven over hoe je je hoort te  kleden tijdens een vlucht, maar ooit gehoord wat je niet moet dragen in een vliegtuig? De do’s kennen we inmiddels wel, maar de don’t zijn net zo belangrijk…

Hoge hakken

Wij zijn als echte Shoejunks een grote fan van hoge hakken, maar tijdens ’t reizen zijn deze shoes een echte don’t. Zelfs in het instructiefilmpje moet je in nood je hoge hakken uitdoen. Ook aan boord worden deze schoenen dus afgeraden. Je kunt ze natuurlijk in het vliegtuig uitdoen maar erg handig zijn ze niet. De stewardessen moeten voor hun werk hakken dragen, maar laten we eerlijk zijn: als ze de keuze hadden zouden ze ook liever gaan voor comfortabele ballerina’s.

Schoenen met gespen of ander hardware

Wil je je schoenen niet uitdoen als je door de detectiepoortjes moet op een luchthaven? Zorg er dan voor dat je geen schoenen draagt met studs, en ander opvallend hardware. Denk aan gespen, riempjes en andere details die gemaakt zijn van metaal. Je gaat geheid piepen!

Krappe schoenen

Schoenen die bij het aantrekken al krap aanvoelen. Tuurlijk lijkt dit vanzelfsprekend, maar als echte fashionista wil je misschien uber stylish op de plaats van bestemming aankomen en dan kun je af en toe kiezen voor de verkeerde schoenen. Tijdens het vliegen kunnen je voeten opzwellen wat erg oncomfortabel kan zijn als je krappe schoenen aanhebt. Dus heb je last van opgezette voeten tijdens het vliegen dan zijn onder andere puntschoenen een echte don’t.