Mode kleur in 2017: Blauwtinten

De sneeuw is nog maar net gesmolten en we hebben het alweer over de modekleuren voor de lente/zomer van 2017. Hoewel we pas in januari zitten, is modeland alweer druk bezig met de kleuren voor het nieuwe seizoen en laat de kleur blauw daar nou een grote rol in spelen. Het is wel erg kort door de bocht door blauw te benoemen als een van de modekleuren van 2017. We gaan hier dieper op in door de verschillende blauwtinten uit te lichten die we aankomende zomer veel gaan zien benoemd door het Pantone Color Instituut.

Niagara Denim Blauw

Een van de eerste blauwtinten die we veel gaan zien is de kleur Niagara (denk aan de Niagara watervallen): een relaxte zachtblauwe kleur met een lichte denim touch. Gespot op de catwalk van onder andere Marchesa, DKNY en Carolina Herrera. Deze kleur is veelzijdig en kun je goed combineren met kleuren zoals wit, nudes en goud. Qua schoenen zien we deze kleur terugkomen bij het edgy Philippe Model zoals hieronder.

philippe model

Philippe Model

Lapis Blauw

Als het klassieke blauw niet echt jouw ding is dan is Lapis blauw misschien iets voor jou. Deze blauwtint kun je het beste omschrijven als een fellere kleur blauw in de richting van koningsblauw (as in Maxima’s jurk remember?) Gespot op de catwalk van Max Mara, Mary Katrantzou en Hugo Boss. Niet alleen qua kleding maar ook wat schoenen betreft duikt deze kleur steeds meer op. Vergeleken met het Niagara blauw past deze kleur blauw heel goed bij felle kleuren zoals fuchsia roze, oranje en groen.

Liu Jo

Paradijselijk Aqua Blauw 

Wel eens de zee gezien op de Malediven? Dan snap je een beetje de betekenis van deze kleur. Pantone beschrijft deze shade als Paradijselijk aqua blauw, een tint die je doet denken aan bounty eilanden met hagelwitte stranden en een zee van aqua azuurblauw water. Gespot op de catwalk van onder andere Pucci, Loewe en Barbara Bui. Denk aan mermaid-achtige taferelen: zwierige maxi-jurken en off the shoulder tops gehuld in aqua blauw. Gelukkig doen ze in schoenenland ook mee aan deze zomertrend. Bij Winkelstraat vind je onder andere verschillende merken die aqua blauw verwerkt hebben in de nieuwe collectie.

Hugo Boss

Beeld: Winkelstraat.nl