Te kleine schoenen? Schoenen oprekken doe je zo

schoenen oprekken

Het gebeurt ons allemaal wel eens, de schoenen leken zo goed te zitten in de winkel maar nu je ze thuis nog eens aantrekt zijn ze toch te strak. Dit is natuurlijk super vervelend, maar gelukkig hoeft dit geen drama te zijn want je kan je nieuwe schoenen oprekken! Als de schoenen maar een klein beetje te strak zitten zijn er een aantal trucs die je toe kan passen om ze een beetje op te rekken zodat je ze toch kan dragen.

Gebruik je vriezer!

Naast vieze geurtjes verwijderen uit jeans kan je ook schoenen oprekken met je vriezer. Neem twee hersluitbare plastic zakken en vul deze met water. Doe één zak in elke schoen en stop de schoenen in de vriezer. Laat de schoenen nu een nachtje in de vriezer staan. Water zet namelijk wat uit als het bevriest, hierdoor wordt de binnenkant van de schoen opgerekt. Wanneer je de schoenen weer uit de vriezer haalt en het water ontdooit is passen ze waarschijnlijk al wat ze beter.

Leren schoenen oprekken

Door vocht zet leer wat uit, en hier kan je gebruik van maken als je je schoenen iets wil oprekken. Maak een aantal kranten nat en stop deze in de schoenen. Laat de schoenen voor twee à drie nachten staan, zodat de kranten kunnen opdrogen. Als de kranten opgedroogd zijn haal je ze eruit. Je schoenen zijn nu ongeveer een halve maat groter. Zorg er wel voor dat je echte leren schoenen hebt voor deze truc, lees hier waarom echte leren schoenen beter zijn dan nepleer.

Schoenen oprekken met aardappelen

Dit klinkt misschien heel raar, maar je kan aardappelen gebruiken om je schoenen op te rekken! Schil een aardappel en stop deze een nacht in de schoen. Het is het beste om een grote rode aardappel te gebruiken. De aardappel moet groot genoeg zijn om een kleine bobbel in de schoen te maken zodat he schoen oprekt en wat groter wordt. Haal na de nacht de aardappel eruit en verwijder mogelijke aardappelresten met een vochtig doekje.

Met deze tips hoef je je niet meer te laten tegenhouden om nieuwe schoenen te kopen als ze iets te klein zijn. Ga lekker shoe shoppen en koop nieuwe Giorgio schoenen, Van Bommels, Magnanni schoenen, Timberlands of gewoon nette sneakers.