De juiste schoenmaat berekenen? Lees hier hoe!

De juiste schoenmaat berekenen? Lees hier hoe!

Heb je een paar leuke schoenen besteld via internet, blijkt de maat niet goed te zijn. Wie is het nou nog nooit overkomen? Ondanks dat iedereen wel een specifieke schoenmaat heeft, betekent dat niet dat die altijd klopt. Als je lekker door winkelstraten gaan slenteren heb je de tijd om schoenen goed te passen in de winkel. Dit heeft natuurlijk veel voordelen, want zo weet je meteen of de schoen goed zit of niet. Je moet namelijk altijd wel een paar stappen zetten om te kijken of de schoen goed zit.

Ook pasvorm van schoenen belangrijk

Maar als je even geen zin of tijd hebt om naar de winkel te gaan is het wel lekker als je de schoenen die je leuk vindt gewoon online kan bestellen. Het is niet zo fijn om telkens teveel schoenen te moeten bestellen om vervolgens de meerderheid terug te moeten sturen omdat ze niet passen. Aangezien of de schoen gaat passen niet alleen afhangt van de schoenmaat is het belangrijk verder te kijken.

Check de maattabel en productinformatie

Gelukkig hebben veel online schoenenwinkels genoeg informatie bij hun schoenen staan om toch achter de juiste schoenmaat voor jou te komen. Meestal vind je deze informatie onder ‘(product)specificaties’, maar dit kan natuurlijk per site verschillen. Wat je hier kan vinden is precies hoe de schoen qua lengte en breedte valt. Als je dus even je eigen schoenen opmeet weet je of de schoenen die je op het oog hebt je gaan passen. Bij laarzen staat vaak de schachtomtrek aangegeven. Door hier even naar te kijken weet je ook zeker of de schoen je gaat passen. Ook de hoogte van de hak wordt ook vaak vermeld, wel zo handig om te weten of je ook echt op de schoenen kan (en wilt) lopen!

Als je voortaan bij het online kopen van nieuwe schoenen op deze dingen let gaat het nooit meer mis. Je kan gewoon één paar schoenen bestellen en ze meteen aantrekken wanneer ze zijn aangekomen. Bestel dus bijvoorbeeld nieuwe Nike’s, adidas schoenen, Tosca Blu schoenen of Nero Giardini schoenen direct online in de juiste maat!