Hoe lang duurt het voordat hoge hakken pijn gaan doen?

Heb je je ooit afgevraagd hoe lang het gemiddeld duurt voordat vrouwen pijn aan hun voeten krijgen wanneer ze hoge hakken dragen zoals bijvoorbeeld stilleto’s? Uit onderzoek blijkt dat dat gemiddeld 1 uur, 6 minuten en 48 seconden duurt. Dat is niet heel lang. Probeer je eigen ervaringen maar eens naar boven te halen….En tijdens een gemiddeld avondje uit is het helemaal erg, dan staan de meeste vrouwen pijn te lijden. Helemaal omdat er natuurlijk ook gedanst moet worden. Het is dus niet zo vreemd dat we na een avondje stappen in Amsterdam met enige regelmaat dames op blote voeten naar een taxi zien lopen.

Onderzoek

Deze getallen komen uit recent Brits onderzoek van het college van podologie dat onderzoek deed onder 2000 mannen en vrouwen en 60 podologen. Doel was om meer inzicht te krijgen in het gedrag van mannen en vrouwen ten aanzien van het dragen van schoenen en de nadelige effecten van het dragen van hoge hakken.

Wie mooi wil zijn

Zo blijken vrouwen hun voeten doorgaans vaker in te kleine oncomfortabele schoenen te proppen dan mannen. Misschien kunnen jullie het artikel van Kim Kardashian nog herinneren waarin we haar opgepropte voeten in high heels bespraken. Waarom vrouwen dat doen? Gewoon…omdat ze de muiltjes mooi vinden en liever met moeie pijnlijke schoenen lopen dan met lelijke comfortabele stappers. Het gevolg is dat de meeste vrouwen last hebben van blaren, eeltknobbels, wratten, ingegroeide teennagels en likdoorns om nog maar te zwijgen over verstuikingen en verrekkingen. En dat terwijl de meeste vrouwen voetverzorging en het uiterlijk van de voeten zo belangrijk vindt.

Hoe lang duurt het voordat hoge hakken pijn gaan doen? Alles over pijn in hakken. Lees alles over pijn in hoge hakken en ontdek hier alles over.

Beter in seks?

Er zit echter ook een positieve kant aan het dragen van hoge hakken….ander wetenschappelijk onderzoek wijst namelijk uit dat vrouwen die vaker hoge hakken dragen beter zijn in seks. We schreven daar eerder al over.

Artritis of beknelde zenuwen

Het college van Podologie in het Verenigd Koninkrijk waarschuwd dat het langdurig dragen van hoge hakken kan leiden tot ernstigere problemen zoals artritis of beknelde zenuwen. Mike O’Neill, een podotherapeut bij het ​​College, zei: “Er is absoluut geen twijfel dat vrouwen die hoge hakken dragen zichzelf in gevaar brengen en blijvend letsel kunnen overhouden aan hyun voeten onder het mom van fashion.” Podoloog Lorraine Jones zegt echter: “Het zijn met name de vrouwen die de hele dag op hoge hakken lopen.” Kijk bijvoorbeeld naar Sarah Jessica Parker die geen hoge hakken meer mag dragen. Het is dus belangrijk om schoentypen met elkaar af te wisselen. Er zijn bovendien vandaag de dag ook voldoende fashionable sneakers die zowel modieus zijn als comfortabel voor de voeten.

Alles over sneakers streetstyle. Ontdek alle sneakers voor een geweldige streetstyle hier! Lees hier alles over. Ontdek hier!