Hedi Slimane voor Saint Laurent

Hedi Slimane, een naam die momenteel razend populair is in modeland. De veelbesproken designer staat momenteel aan het hoofd van het Franse modehuis Saint Laurent (voormalig natuurlijk bekend als Yves Saint Laurent). Deze Italiaanse/Tunesische designer en fotograaf heeft een duidelijke visie als het op fashion aankomt en dat zien we dan ook terug bij Saint Laurent.

De traditionele Saint Laurent klant zal moeten wennen aan de nieuwe stijl van Hedi aangezien hij houdt van jeugdig en cool. Deze winter liet Hedi zich inspireren door de grungecultuur: leer, zwart en een vleugje rock ’n roll hier en daar.

Trends

Gespotte trends op de catwalk: een mix tussen cool, grunge en goth. Denk aan oversized geruite shirts, lederen minirokjes, duffle jassen, bikerboots en bikerjasjes, babydoll jurkjes. Maar ook oversized vesten gedragen over mini jurkjes en schoenen gedecoreerd met kralen en andere versiersels. Slimane weet waar hij voor staat en het is aan jou of je die nieuwe stijl omarmt.

Schoenen

Op het gebied van schoenen steekt Saint Laurent er dit jaar met kop en staart bovenuit. De bikerboots zijn hot van Hedi Slimane en veroveren de harten van menig Shoejunk. Versiers met spikes, kettingen, parels en andere decoraties paraderen de modellen over de catwalk van Saint Laurent.

Funny facts:

  • Hedi staat bekend om zijn skinny silhouettes voor heren.
  • Veranderde in Juni 2012 het label Yves Saint Laurent naar Saint Laurent Paris.
  • Hedi moedigde niemand minder dan  Karl Lagerfeld om 40 kilo af te vallen zodat de Chanel designer zijn kleding kon dragen.