Givenchy vs. Louis Vuitton boots: copycat!

Copycats worden tegenwoordig niet alleen gespot bij de grote fashion retailers. Niet alleen H&M, Zara en Topshop laten zich weleens inspireren door een luxe modehuis, ook de modehuizen onderling blijken uitstekende copycats te zijn! Zo spotte we deze laarsjes van Louis Vuitton die wel heel erg veel lijken op een design van Givenchy.

Copycat

De lakleren burgundy boots van Givenchy zijn afkomstig uit de herfst/winter collectie van 2013 en waren er dus eerder dan het design van Louis Vuitton. Deze LV boots zijn overigens uit de herfst/winter collectie van 2014, de eerste collectie van Nicholas Ghesquière, voor het Franse modehuis. Het lijkt er dus op dat de kersverse nieuwe creatief directeur van Louis Vuitton stiekem heeft afgekeken bij collega Riccardo Tisci.

Givenchy vs. Louis Vuitton boots: copycat! Alles over de copycat van Louis Vuitton van modehuis Givenchy. Lees alles hier en ontdek de copycat.

Louis Vuitton F/W 2014

Verschillen & overeenkomsten 

De boots hebben een soortgelijke hak, in de vorm van een komma, en lijken in dat opzicht dus zeker op elkaar. Natuurlijk is de kleur anders en bevat het design van LV gespjes rondom de booties. Het ontwerp van Givenchy bevat een print, waar LV gaat voor eenkleurig. Ook de neus is bijna identiek: beide lopen rond af. Omdat het de eerste collectie van Nicholas Ghesquière was voor Louis Vuitton zien we deze copycat dit keer door de vingers… zal Givenchy hetzelfde doen?