Forever 21 & Nastygal kopiëren booties Alexander Wang

Naast Chanel, Louis Vuitton en Louboutin worden ook ander bekende modehuizen regelmatig gekopieerd. Een nieuwe trend in copycat land zijn ontwerpen afkomstig uit de designerhandjes van Alexander Wang. De designs van de Amerikaanse ontwerper worden veelvoudig teruggevonden bij de grote winkelketens. Dit keer geen H&M of Zara die zich laat inspireren door een luxe label, maar Forever 21. 

Forever 21 vs. Alexander Wang 

Dit keer gaat het niet om Burberry’s sjaal of de Chloé cape, maar om schoenen. Duidelijk is te zien hoe Forever 21 bepaalde details eenvoudig van Alexander Wangs Mackenzie Bootie heeft overgenomen. Kijk maar naar het zwarte leer, de cut-out details en de neus van de schoen. 

Links: Alexander Wang, rechts; Forever 21

Verschillen 

Natuurlijk zijn er ook een aantal verschillen. Zo is de hak van de Alexander Wang booties langer dan die van Forever 21. De highstreet modeketen probeerde de leren gespen minder terug te laten komen in het budget proof design en dat is aardig gelukt. 

Nastygal

Online retailer Nasty Gal was minder subtiel. Zij hebben echt letterlijk een knock off gemaakt van het high end ontwerp van Alexander Wang. 

Nasty Gal verwerkte dezelfde neus, hak en leren gespen wel in de schoen. De Nasty Gal Strut Bootie ziet er iets duurder uit dan die van Forever 21 en dat is ‘ie ook: €95 euro tegenover ongeveer €32 euro. Wil je toch de originele hebben? Voor ongeveer €494 euro zijn de Mackenzie boots van jou!

Alexander Wang x H&M 

Zullen copycats nu dol zijn op Wang, omdat zijn collectie voor H&M er zit aan te komen? We zullen het zien…