Festival musthave: Wayuu bags

De Wayuu bag, wie kent ‘m niet! De kleurrijke tassen handgemaakt door de Wayuu (spreek uit als Wah-You) stam uit Colombia zijn een regelrechte hit in modeland. Gespot op de fashionblogs en in magazines als Elle en Vogue, de Wayuu bag is niet weg te denken uit de mode en is nog steeds razend populair! En met het festival seizoen in aantocht is deze tas toch wel een echte musthave!

Wayuu bags

Vrolijk, kleurrijk en bovendien gebaseerd op fair trade, de Wayuu bag is een tas die niet in de garderobe mag ontbreken van een true fashionista. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, maten en designs. In Nederland worden Wayuu bags aangeboden onder verschillende labels. De bekendste is misschien wel de Mochila Bags. Maar ook Wayuu Tribe en en Wayuu Mochila bags zijn labels die de tassen aanbieden.

Alles over de Wayuu bags, handgemaakte tassen, fair trade en fashionable. Ontdek alles over de Wayuu bags hier. Perfect voor de bohemien chic stijl.

Tassen van Wayuu Tribe

Prijzen

De prijzen van een Wayuu bag zijn nogal verschillend en hangt af van het materiaal en het merk. Zo betaal je voor een grote wayuu bag van het merk Mochila Bags $139 dollar omgerekend zo’n 100 euro. Maar ook zie je deze tassen voor 70 euro bij andere merken van hetzelfde formaat. Let er wel op dat bij sommige Wayuu bags gebruik wordt gemaakt van leer en suede, deze tassen zijn vaak ook duurder dan de modellen die alleen van stof zijn gemaakt.

Patronen

Omdat de Wayuu bags handgemaakt zijn zie je bij elke tas een ander patroon, wat de tassen one of a kind maken en stuk voor stuk origineel. De kans dat je dus een ander met jouw tas ziet lopen is erg klein.  Ga bijvoorbeeld voor een zigzagprintje, vierkantjes, driehoeken of gewoon eenkleurig. 

Alles over de Wayuu bags, handgemaakte tassen, fair trade en fashionable. Ontdek alles over de Wayuu bags hier. Perfect voor de bohemien chic stijl.

Bucket bag

De Wayuu bags hebben de vorm van een bucket bag, een tas die anno 2014 erg populair is. Denk bijvoorbeeld aan de bucket bag van Moschino die dit seizoen furore maakt. De tas kan worden aangesnoerd met twee snoeren die net als de tas zelf kleurrijk versierd zijn met patronen en verschillende kleuren. Aan het snoer hangen trosjes van franjes die zorgen voor een echte boho chic uitstraling. Wayuu bags zijn stuk voor stuk echte eyecatchers en zijn hét statement item voor deze zomer!

Kleuren

Houd je van kleurrijk? De Wayuu bags zijn ondergedompeld in een zee van kleur! Turquoise, vuurrood, fuchsia, knalgeel, noem ’t maar op en de kleur komt voor in een van de Wayuu bags. Dus laat je inspireren en ga deze zomer voor een kleurrijke, fairtrade, handmade Wayuu bag!