Fairtrade fashion: Ethletic sneakers

Wie houdt er tegenwoordig niet van fair & fashionable? In het modelandschap wordt verantwoorde en duurzame mode steeds belangrijker, zo ook op het gebied van schoenen! Eén van die merken die bezig houdt met het produceren van groene schoenen is het label Ethletic: fair, vegan, maar bovenal fashionable!

Ethletic sneakers

Een wereldprimeur: de Ethletic Trainer is de eerste sport- en vrijetijdsschoen met het officiële Fair trade keurmerk. Op het eerste gezicht hebben de sneakers veel weg van de bekende All Stars sneakers van Converse: het design, de witte veters en de dikke witte rubberen zool lijken als twee druppels water op de typische studenten All Star sneaker. Maar er schuilt meer achter! Ethletics zijn niet zo maar sneakers. Ze zijn namelijk duurzaam geproduceerd met aandacht voor de mens en natuur. Zo is de rubberen zool voorzien van het FSC (Forest Stewardship Council ) keurmerk dat staat voor duurzame bosbouw. Daarnaast worden er geen dierlijke materialen gebruikt en zijn zelfs de metalen ringetjes van de sneakers nikkelvrij. Wij zeggen: thumbs up!

Kleuren en designs

De trainers van Ethletic zijn verkrijgbaar in diverse kleuren die makkelijk te combineren zijn met je eco-chic outfit. Alle retro modellen zijn verkrijgbaar in fashionable kleuren: denk hierbij aan rood, olijfgroen en zwart.  Je kunt kiezen uit vier modellen waaronder low- en high Ethletic trainers, de ‘Fair Skater en de Fair Decks Maritim

Stijl tip

Draag met een distressed jeans of klassieke chino. De schoenen zitten lekker comfi en zijn zowel in low- als high tops verkrijgbaar. Laat je inspireren en ga voor groen!