Designer vintage in Parijs

Echte fashionista’s weten dat naast Londen, Milaan en New York, Parijs zeker in het rijtje van beste shopsteden ter wereld thuishoort. Parijs is het Mekka van de mode en je vindt hier dan ook de grondleggers van de haute couture. Denk aan Louis Vuitton, Coco Chanel, Pierre Balmain en Christian Dior. Het is dan ook een genot om tijdens je verblijf zeker een bezoek te brengen aan deze modehuizen: zie het als opsnuiven van cultuur! Maar als echte vintage freak ga je natuurlijk op zoek naar het meer unieke werk: de designer vintage shops. Na research te hebben gedaan en te hebben uitgezocht waar je moet zijn voor dát ene unieke item, zie hier onze favoriete designer vintage shops! 

Didier Ludot 

24 Galerie Montpensier, 75001 Parijs 
 
Vintage Haute Couture ten top daarvoor moet je terecht bij Didier Ludot. Niet goedkoop wel one of a kind. Je kan daar zomaar dat ene Chanel bouclé jasje of die oeroude Louis Vuitton reiskoffer scoren. Zeker een bezoekje waard dus. Ook de sterren zijn fan. Onder andere Rachel Zoe doet hier haar aankopen tijdens een bezoek aan Parijs. Het leuke is dat Didier Ludot naast Gabrielle Geppert zit, ook een geweldige designer vintage winkel.
 

Vintage Paris

97 rue Vieille du Temple, Parijs 75003 
 
In een woord: Geweldig! Het leuke van deze winkel is dat ze ook een webshop hebben. Nadeel is wel dat items daar vaak uitverkocht zijn, dus ben je in Parijs bezoek dan de fysieke winkel. Onthoud wel dat niet alle items in perfecte staat zijn. Hier en daar kan er dus een krasje of beschadiging zitten vandaar dat de prijzen ook iets gunstiger zijn vergeleken met andere vintage winkels.
 

Catherine B

1 et 3 Rue Guisarde, St Germain des Près, Parijs 75006 

Hermes freaks en Chanel lovers opgelet. Dit Parijse boetiekje beschikt over een groot aanbod aan Hermés en Chanel vintage items. Tassen, accessoires en haute couture. Bezoek ook de webshop.

Gabrielle Geppert

(125 Galerie de Valois), 31 et 34 Jardins Du Palais Royal,Galerie Montpensier, 75001 Parijs 
 
Vlakbij Didier Ludot schuilt het luxe vintage boetiekje Gabrielle Geppert. Met een collectie bestaande uit Hermés sjaals, YSL zonnebrillen, Céline tassen en Chanel accessoires kan je je als vintage queen heel goed uitleven. Als Gabrielle de lades opentrekt vol met vintage sieraden wordt je he-le-maal gek! Denk: geweldige oorbellen van Chanel, YSL en Dior. Een klein winkeltje met een vintage aanbod waar je wild van wordt! De vintage items die Gabrielle heeft zijn vaak zo goed als nieuw en in goede staat. 
 
 

Vintage Desir 

32 Rue de Rosiers, Parijs 75003 
 
Erg populair en erg klein is dit vintage boetiekje midden in de Marais van Parijs. Dit populaire winkeltje heeft in tegenstelling tot Didier Ludot en Vintage Desir een groot aanbod aan goedkope vintage kleding. Ook vind je hier een groot aanbod aan tassen en schoenen. Dus beschik je over een grote dosis geduld en kan je goed tegen drukte, neem dan zeker een kijkje bij Vintage Desir. Elke dag geopend van 11.00 tot 21.00.  

Kiliwatch

64 Rue Tiquetonne, 2e arrondissement
 
Gelegen in de trendy buurt van Rue Montorgueil. Dit winkeltje is een paradijs voor de echte vintage fan. Het kan je zomaar gebeuren dat je er een designer item op de kop tikt voor relatief een lage prijs. Vooral tijdens de zomer en winter sale kan je er goed shoppen. Kiliwatch beschikt naast vintage kleding ook regelmatig over collecties met nieuwe kleding. Voor elk wat wils dus! Openingstijden: Maandag van 14:00 tot 19.00, Dinsdag-Zondag van 11:00 tot 19.00.
 

Tips

Naast shoppen en vintage heeft Parijs natuurlijk veel meer te bieden. Ook ik hou van cultuur en sla dit tijdens mijn bezoek aan deze prachtige stad natuurlijk niet over. Het is dan ook een must om eens in je leven gestruind te hebben over de Champs -Élysées, genoten te hebben van het betoverende uitzicht vanaf de Eiffeltoren en gedineerd te hebben in het kunstenaarswijkje Montmartre. Daarom hieronder een aantal leuke tips voor je tripje naar Parijs.
 

Eten bij L’Avenue 

Hip Parijs is hier vertegenwoordigd. Zelfs celebs als Kourtney Kardashian zijn hier gespot voor een heerlijk diner. Gelegen in een chique wijk en toerist-vrij: L’ Avenue is the place to be! Heerlijk eten & drinken doe je hier! Niet goedkoop, wel de moeite waard!
 

Paul

Een snelle lunch haal je bij brasserie PAUL. Een op en top Franse brasserie met heerlijke broodjes en andere lekkernijen. 
 

The Pont des Arts Paris Love Lock Bridge

Het verzegelen van je liefde doe je op de Pont des Arts brug waarbij je door middel van een slot je liefde uit. Het sleuteltje van het slot gooi je in de Seine en het slot blijft voor altijd hangen op de brug. Wel über toeristisch maar oh zo romantisch! Parijs is niet voor niets de stad van de liefde.