De juiste schoenen kiezen is een kunst

Een outfit is niet compleet zonder een paar mooie (merk)schoenen. Ze zijn bovendien verkrijgbaar in allerlei soorten, kleuren en maten. Of je nu van een paar simpele instappers houdt of goede sier maakt met een paar exclusieve exemplaren: schoenen zijn er voor iedereen. Het is echter een kunst om de juiste schoenen te dragen tijdens een belangrijke gelegenheid.

Kies de juiste stijl en textuur

Om de juiste schoenen te dragen voor een bijzondere gelegenheid kun je een aantal tips in het achterhoofd houden. Zo is het belangrijk om te letten op de stijl van de schoenen. Voor een vrolijke aangelegenheid als een feest of huwelijk staan een stel mooie hakken bij vrouwen en nette schoenen bij heren erg stijlvol. Het is aan te raden om de schoenen goed te matchen bij je kleding. Zo maak je het glamoureuze plaatje helemaal compleet. Wanneer je bijvoorbeeld een glimmende jurk draagt, passen glimmende schoenen daar prima bij. Onder een net pak zijn zwarte schoenen altijd een uitstekende keus. Bij een lichtgekleurd pak staan bruine schoenen weer uitstekend.

Draag een comfortabel paar

Bij de keuze voor de juiste schoenen is het belangrijk dat ze comfortabel zitten. Dit lijkt wellicht vanzelfsprekend, maar veel mensen kiezen in de winkel schoenen die later toch minder lekker blijken te zitten. Ze hebben bijvoorbeeld geen zin meer om verder te zoeken. Toch kun je beter nog even een winkel verderop bezoeken. Daarnaast is het aan te raden om je voeten op te laten meten door een medewerker in de winkel. Zo weet je precies de lengte en breedte van je voet. Ook is het aan te raden om schoenen later in de middag te kopen. Het blijkt namelijk dat je voeten in de loop van de dag een beetje opzwellen. Je kunt beter een iets te grote schoen kopen dan een te kleine.