De fashion bestsellers van 2013

Het jaar is bijna ten einde en dan gaan we alweer 2014 in! Dat betekent een nieuw jaar vol nieuwe trends en musthaves. Maar voordat we die bekend gaan maken, blikken we nog even terug op het jaar 2013. Wat waren dit jaar de bestsellers op het gebied van fashion en aan welke items gaven echte fashionjunks een vermogen uit?  Elk jaar zijn er een aantal musthaves waar keihard voor wordt gespaard om deze te bemachtigen.

De Bambi sweater

Na de Kenzo trui, de hit uit 2012, is er in 2013 een nieuwe it-sweater op de markt. Modehuis Givenchy laat zich inspireren door het liefste hertje van Disney, namelijk Bambi en voila een nieuwe musthave sweater is geboren. Tout modeland is gecharmeerd van Ricardo Tisci’s Bambi sweater. Bloggers, celebs en stylisten worden gespot met deze sweater en een nieuwe rage is geboren. Op het gebied van de it-sweaters spant de Bambi sweater van Givenchy de kroon. Daarom bekronen wij dit item tot één van de bestsellers van 2013.

Onesie

De onesie, oftwel een pak voor thuis, is één van de bestsellers van 2013. Iedereen: van celebs tot de gewone man houdt van de onesie. Cara Delevingne, Brad Pitt en Justin Bieber werden er al mee gespot. Lekker comfortabel, makkelijk en heerlijk warm! Bovendien shop je deze huispakken al voor 12 euro bij Primark. Maar ook online bij Asos is dit een populair item. De onesie, een winter en dé huismusthave van 2013.

Cut out boots

Boots met openingen en gaten zijn hot! Dit jaar doen cut out boot de intrede in schoenenland en een nieuwe trend is geboren! We zien de cut-out boots bij pionier Balenciaga, maar al snel wordt dit item straight from the catwalk gekopieerd door highstreet modeketens als Zara, River Island en Primark. Voor een betaalbaar prijsje shop je deze stoere boots nu in de goedkopere winkels. Want waar Balenciaga’s exemplaar 875 euro kost, koop je op de markt of in budget winkels deze boots al voor 30 euro. Een heel nieuw type schoen die we in 2014 waarschijnlijk ook veel gaan zien!

Beanie

De beanie is dé hoofdaccessoire van 2013! We zagen deze trend al in de jaren 90 en anno 2013 is dit hoofddeksel terug van weggeweest. Warm of koud, de beanie is een item dat niet in je kast mag ontbreken als echte Fashionjunk. De kers op de taart voor je outfit!

De roze jas

Een jas in de kleur van schattige biggetjes wordt in 2013 geïntroduceerd in de modevijver. Modehuizen als Céline, Carven en Mulberry waren de eerste die de roze jas showden op de catwalk. Maar al snel volgden de copycats die de pastelkleurige jas tegen een betaalbaardere variant aanboden. Topshop, Marks & Spencer en Ted Baker kwamen met een goedkopere roze jas en daarmee werd de Pink Coat toegankelijk voor de massa. De stijl van deze jas is met name oversized en is verkrijgbaar in verschillende tinten roze, denk aan: suikerspin, vaag, snoeproze, dusty pink en pastelroze. Deze trend laat zien dat pastelkleuren ook heel goed te dragen zijn in de winter en dat deze niet alleen bestemd is voor het zomerseizoen.

Bikerboots

Grunge en goth worden geadoreerd bij Saint Laurent in 2013 en de catwalk van Hedi Slimane ademt rebels en rock ’n roll. Een opvallend item is naast de cut out boot de bikerboot. Versierd met studs, parels en andere scherpe details, de bikerboot is dit jaar razend populair en wordt gezien als dé eyecatcher van de outfit. 

Slogan sweaters

Sweaters met slogans en teksten als Bitch, Homies, Ballin en Feline zijn razend populair. De sweaters afkomstig van Brian Lichtenberg worden binnen no time gekopieerd en liggen op elke hoek van de straat tegen budget prijzen.