Zo verzorg je jouw voeten en schoenen het beste

Onze voeten krijgen het zwaar te verduren in het dagelijks leven. Dus het is belangrijk om ze goed te verzorgen. Bij deze een aantal handige tips om pijnlijke voeten vol blaren te voorkomen. Bovendien zorg je er op deze manier ook nog eens voor dat je schoenen langer meegaan dan ooit. Wel zo fijn!

Tip 1: Gebruik tandpasta voor vlekken

Heb je last van schoenen vol vlekken? Erg vervelend! Maar gelukkig is er eenvoudig wat aan te doen. Gebruik tandpasta om vieze plekken op sneakers weg te poetsen. Tandpasta is namelijk een geweldig schoonmaakmiddel om vuil van het rubber en de zolen te verwijderen en hun kleuren te herstellen.

Tip 2: Gebruik bijenwas om schoenen waterdicht te krijgen

Het is belangrijk dat schoenen waterdicht zijn. Daardoor kun je er op allerlei plekken mee wandelen en is er een regenbui of storm niet erg meer. Wij raden aan om schoenen waterdicht te maken met bijenwas. Wrijf bijenwas op de schoen en gebruik vervolgens een föhn om het in de schoenen te werken. Er zijn ook producten zoals Scotchgard die het ook doen.

Tip 3: Zo reken je af met strakke en piepende schoenen

Misschien heb je last van piepende schoenen. Maak je geen zorgen. Gebruik babypoeder om piepende schoenen te behandelen. Of vind je het vervelend dat de flip flop bandjes van je schoenen zo strak zijn? Gebruik dan katoenen materiaal en wikkel het rond het plastic. Of gebruik moleskin om strakke schoenbandjes te dempen. Wedden dat je er binnenkort geen last meer van hebt?

Tip 4: Maak de schachten van je laarzen breder

Maak de schachten van leren laarzen breder met leer-stretchspray en krantenpapier. Dat geeft ongetwijfeld een fijn gevoel. Zorg voor betere tractie door schuurpapier te gebruiken. Stretch tenslotte nauwsluitende schoenen door diepvrieszakjes met water te vullen en ze een nacht in de vriezer te leggen.

Tip 5: Zo loop je comfortabel op hoge hakken

Tape je tenen samen om je voet comfortabeler te maken op hoge hakken. Veel mensen raden aan om je middelste tenen samen te tapen. Maar wees voorzichtig met deze, je wilt ze niet te strak tapen en gebruik een tape die zachtjes aan je huid plakt.

Tip 6: Gebruik groene thee voor blaren

Heb je last van blaren? Auw! Tijd om actie te ondernemen. Reken af met blaren met doorzichtige gel deodorant op blaargevoelige plekken. Wrijf de deodorant in de onderkant van je schoenen of rechtstreeks op je voeten. Week je voeten eventueel ook met blaren groene thee. Groene thee is een natuurlijke ontstekingsremmer en vermindert de zwelling.