Zo kies je de perfecte bruidsschoenen

Het kiezen van een perfecte bruidsschoen is geen gemakkelijke taak. Je wilt namelijk geen pijnlijke voeten, maar het moet er wel mooi uitzien. En dan moet de schoen ook nog eens goed passen bij het thema van de bruiloft. Kortom: hoog tijd om op zoek te gaan. Met behulp van onze tips slaag je zeker en loop je binnenkort in een paar prachtige bruidsschoenen naar het altaar!

Tip 1 – Koop je bruidsschoenen zo vroeg mogelijk

Wacht niet tot de laatste minuut om uw bruidsschoen te vinden! Maak een Pinterest Board van bruidsschoen stijlen die je leuk vindt. Op die manier heb je de schoenen alvast voor ogen tijdens het passen van trouwjurken, wat natuurlijk wel zo handig is qua combineren.
Ben je van plan om online te winkelen? Dan is het verstandig om vroeg te kopen, want sommige populaire exemplaren zijn snel uitverkocht. Daarnaast loop je de kans dat jouw maat niet meer beschikbaar is. Dit geldt helemaal voor exclusieve bruidsschoenen waarvan er weinig in omloop zijn. Het is dus altijd een goed idee om je bruidsschoenen zo vroeg mogelijk te kopen.

Tip 2 – Kies voor comfort

Hou bij het kopen van bruidsschoenen rekening met je eigen stijl? Ben je iemand die moeiteloos op hoge stiletto’s loopt? Dan kun je dergelijke schoenen prima dragen tijdens je bruiloft. Struikel je echter over hoge schoenen? Neem dan niet de gok en kies voor comfort. Alle ogen zijn immers op je gericht en je wilt niet voor een volle zaal onderuit gaan… Trouwsneakers of een paar mooie sandaaltjes kunnen best!

Voor wie toch een paar centimeter langer wil zijn kan eventueel extra opvulling toevoegen aan het hielgedeelte van de schoen. Op die manier draag je prachtige én loop je comfortabel op de mooiste dag van je leven. Daarnaast raden we aan om schoenen van natuurlijke materialen te dragen, zoals echt leer. Dit zorgt ervoor dat je voeten blijven ademen en voorkom je nare geurtjes, want dat wil niemand op zijn of haar mooiste dag!

Tip 3 – Combineer het met de stijl van je trouwjurk

Waarschijnlijk heb je veel moeite gedaan om de perfecte jurk te vinden. Het is dus logisch dat je bruidsschoenen wil die aansluiten bij de stijl van je jurk. Kijk eens goed naar de kenmerken van je droomjurk. Is het versierd met elegant borduurwerk of kant? Zorg er dan voor dat deze elementen ook in de bruidsschoen verwerkt zitten. Het is belangrijk dat zowel de trouwjurk als schoenen matchen en jouw stijl en smaak reflecteren.

Tip 4 – Kies voor schoenen waarin je je speciaal voelt

Kies voor bruidsschoenen die je een fantastisch gevoel geven! Ook al is je jurk op lengte van de vloer, je wilt toch in staat zijn om je gasten af en toe een spiekmomentje te geven waardoor ze naar adem happen en je met complimenten overladen.
Op de mooiste dag van je leven waan je je voor even een prinses of koningin. Daar passen natuurlijk mooie en sprankelende schoenen bij. Wees niet bang om te experimenteren en kies voor iets speciaals. Kies een bruidsschoen die opvalt en die er zowel op foto’s als in het echt fantastisch uitziet.

Tip 5 – Probeer je bruidsschoenen alvast uit

Draag je bruidsschoenen voor de grote dag al een paar keer om aan ze te wennen. Bovendien voorkom je daarmee lelijke blaren. Draag ze bijvoorbeeld rond het huis en test of de schoenen echt comfortabel zitten. Draag ze bij voorkeur een uurtje of twee en spring en dans er eens op om te zien hoe dat voelt. Dit is belangrijk, want na de bruiloft gaan waarschijnlijk de voetjes van de vloer! Bovendien beleef je door het dragen van de schoenen alvast voorpret, voordat dé grote dag zich aandient. Lees hier nog meer tips om de perfecte bruidsschoenen te vinden.