Zo zorg je goed voor suède schoenen

Veel mensen bezitten suède schoenen. Het is dan ook prachtig materiaal dat lang meegaat. Maar hoe maak je het goed schoon? Het is best een uitdaging die vaak eindigt in frustratie. Soms koop je een nieuw paar suède schoenen, terwijl het oude paar eigenlijk nog best in orde is. En dat is helemaal niet goed voor je bankrekening. In plaats van doorgaan met het kopen van meer suède schoenen kun je het beste uitzoeken hoe je ze moet schoonmaken en onderhouden. Hoe? Dat vertellen we in dit artikel!

Tip 1 – Gebruik speciale producten voor suède schoenen

Wedden dat je na het lezen van onze tips weer prachtige suède schoenen hebt? Feit is dat dit materiaal erg gevoelig is en dat je het beste specifieke producten kunt gebruiken om schoon te maken. Zo is een suède borstel onmisbaar. Een suède borstel wordt meestal bij de schoenen geleverd. Het kopen van een suède borstel is dan ook de eerste stap om je schoenen er weer als nieuw uit te laten zien. Ideaal tijdens de feestdagen!

Tip 2 – Gebruik geen water om schoon te maken

Gebruik absoluut geen water om schoon te maken! Dat is natuurlijk wel het eerste waar je aan denkt bij schoonmaken. Suède is echter heel erg gevoelig voor water en niet op een goede manier. Houd H2O dan ook ver weg als je je schoenen lang wilt dragen Omdat al het suède anders is gemaakt, moet je er anders mee omgaan. Dus kijk altijd op het label voordat je iets doet, en je zult nooit een verkeerde keuze maken.

Tip 3 – Wees voorzichtig

Beweeg niet te hard heen en weer bij het schoonmaken. Dit is heel belangrijk. Wees ook voorzichtig, want suède materiaal is gevoelig. Gebruik daarom een zachte borstel om los vuil of opgedroogde modder te verwijderen. Schrob je schoenen vervolgens licht met een borstel en reinigingsmiddel om vlekken en te verwijderen. Tip: borstel altijd in dezelfde richting bij het schoonmaken van je schoenen.

Nadat je de schoenen hebt laten drogen, kunt je ze weer zacht laten aanvoelen door ze zachtjes te drogen of door nertsolie te gebruiken. Gebruik bovendien altijd suède beschermende spray, die je in verschillende winkels kunt kopen.