Waarom je op goede hardloopschoenen moeiteloos een extra rondje rent

Tijdens het hardlopen zijn comfortabele schoenen zeer belangrijk. Daardoor geniet je meer van de activiteit en ben je langer in beweging. Met hardloopschoenen van goede kwaliteit is daar gelukkig altijd sprake van. Ze zorgen voldoende ventilatie en steun, waardoor het geen moeite kost om nog een extra rondje te lopen!

Voor welk effect zorgen goede hardloopschoenen?

Tijdens het hardlopen komt je lichaam in beweging en krijgt het schokken te verwerken. Dit is een belasting voor onze voeten, rug en knieën. Je kunt het risico op blessures verkleinen door vrouwen hardloopschoenen van goede kwaliteit te dragen. Ze verlichten het negatieve effect op de voeten tijdens het hardlopen. Denk bijvoorbeeld aan zwellingen en zweer. Daardoor voelen je schoenen en voeten minder zwaar aan en kun je een stuk gemakkelijker door rennen.

Het verschil tussen neutraal en antirpronatie

In veel (web) winkels heb je de keuze uit twee typen hardloopschoenen, namelijk neutraal en antipronatie. Neutraal houdt in dat je tijdens het hardlopen vaak op de buitenzijde van je hiel belandt. Antipronatie voorkomt dat het enkelgewicht van je voet tijdens het lopen teveel naar binnen kantelt.

Schakel advies in

Of je nu wekelijks traint, aan duurloop doet of van plan bent om de marathon te lopen: voor elke gelegenheid is er wel een type hardloopschoenen beschikbaar. Heb je advies nodig? Schroom dan niet om de hulp in te schakelen van een hardloopexpert, bijvoorbeeld bij een winkel. Hij of zij vertelt je graag over de verschillende soorten hardloopschoenen en hoe je het beste kunt rennen.