Trend update: winter 2015

De winter staat weer voor de deur! Daar zijn we niet alleen blij mee omdat de donkere avonden met kaarsjes en een kop thee zo gezellig zijn, maar ook omdat we ons weer flink kunnen en mogen uitleven in de winkels! Het is immers winter, daar hoort wel een nieuwe garderobe bij. We hebben altijd wel een excuus om een paar nieuwe schoenen aan te schaffen. Welke damesschoenen zien we de winter van 2015 terug?

Riempjes en gespen: niet te missen 

De winter draait helemaal om de enkellaars. Denk hierbij aan korte laarsjes voornamelijk in zwarte, bruine of andere donkere kleuren. Een bijzonder extraatje: de enkellaarsjes zijn meestal voorzien van een leuk detail: een grote gesp of een opvallende riem. Zo krijgen je schoenen net een wat meer speelsere touch.

Te gekke Chelsea boots 

Wanneer je de enkellaars trend wel wil volgen, maar het liefst zonder al teveel poespas dan is de Chelsea boot waarschijnlijk wat voor jou. Deze trend is tientallen jaren terug overgewaaid vanuit Engeland waar voornamelijk kunstenaars en modellen met de schoen weg liepen. Dit najaar zijn ze echter niet meer weg te denken uit de huidige garderobe van de vrouw. Combineer de schoen met een mooie leren rok of juist met een stoere jeans.

Dikke zolen 

Een andere trend die we ook deze zomer al zagen is de damesschoen met dikke zolen. In het warme seizoen zagen we voornamelijk veel sneaker-achtige schoenen met een plateauzool. Nu gaan we juist voor de wat nettere schoen, zoals laarsjes en hakken, waar een dikke zool onder gevestigd is. Een ideale trend: je lijkt er namelijk langer en hierdoor ook slanker door!

Witte sneakers 

Als laatste trend in de damesschoenen zien we de witte sneaker. Sneakers waren sowieso dit jaar niet meer weg te denken in het modebeeld. Voor de winter zijn de sneakers er nog steeds, maar dan wel in een spierwitte kleur. Combineer deze sneaker met een basic outfit zodat de aandacht echt op je schoeisel gevestigd is.

Ben je op zoek naar meer fashion nieuws over winter 2015? Houd onze website in de gaten!

Hoofdfoto: Unsplash.com