Musthaves voor je zakelijke kledinggarderobe

Dagelijks te maken met dagen van 9 tot 5? Dan is je kledingkast een belangrijk onderdeel van de week. Want wat draag jij eigenlijk als je gaat werken? Trek je even snel iets aan of sta je uren naar je kast te staren met de gedachte van ‘ wat moet ik nu weer aan’. Heren zullen zich er waarschijnlijk minder druk om maken dan vrouwen, maar toch kan het soms lastig zijn. Benieuwd naar items die je altijd aan kunt? Lees dan even verder.

Een strikblouse

Een kledingtrend die uitermate geschikt is voor de dames. In de modemond ook wel de pussybow blouse genoemd. Maar eigenlijk is dit gewoon een blouse met een mooie strik eraan vast in dezelfde stof. Zowel chic als classy en perfect geschikt om te dragen op een hoge pantalon of een kokerrok. Waar heren vaak een stropdas dragen is de strikblouse een tegenhanger voor de dames.

Suit up!

Een must in je garderobe: een mooi pak. Dit kan natuurlijk altijd op je werk- dan hebben we het wel over een kantoorbaan- en dat hoeft absoluut niet een stijf pak te zijn waar je niet in kunt bewegen of waarin zitten een straf wordt. Tegenwoordig zien we ook veel casual chic pakken, denk daarbij aan een subtiel printje of een krijtstreepje. Een pak staat netjes en zakelijk, een look die zowel door dames als heren heel goed gedragen kan worden.

Het colbertje

Is een pak echt niets voor jou? Dan kun je altijd grijpen naar een colbertje, want ook in combinatie met een jeans ben je dan altijd gekleed. Je kunt er bijvoorbeeld ook een shirtje onder dragen in plaats van een hemd. Zeker op het werk is deze combi een echte do! Ook voor de ‘Casual Friday’ die veel kantoren hanteren is deze look altijd goed!

blazer dames mcgregor

Polo’s

Polo shirts worden echt niet altijd gedragen op een day off, sterker nog, we zien steeds meer heren grijpen naar een polootje ook naar het werk. Zorg ervoor dat je er niet té sporty uitziet als je gaat voor een polo. Je kunt er een nette broek op dragen zoals een chino of pantalon. Kies dan wel voor een polo met lange mouwen, dit staat nét even wat gekleder.  In de zomermaanden is een kort mouwtje natuurlijk wel geschikt. Bij McGregor hebben ze bijvoorbeeld veel keus als het aankomt op de polo: van leuke printjes en effen tot korte-en lange mouw designs.

Het overhemd 

Een overhemd dragen naar het werk is natuurlijk erg cliché. Elke man óf vrouw heeft dit item tegenwoordig in de zakelijke garderobekast hangen. Gelukkig kun je variëren met prints als het op het overhemd aankomt. Vergeet dus gekleurde ruitjes en de klassieke streep. Ga bijvoorbeeld voor een vogelprint zoals hieronder of een spijkervariant.

Ga bijvoorbeeld voor een vogelprint zoals hieronder of een spijkervariant.

Beeld; McGregor.nl