Mercedes-Benz Fashionweek Amsterdam nieuwe naam

De Amsterdam Fashion Week krijgt een nieuwe naam. De modeweek zal voortaan Mercedes-Benz Fashionweek Amsterdam heten.  Dit omdat het Duitse Mercedes de titelsponsor van de Amsterdamse Modeweek is geworden. Mercedes-Benz sponsort ook al de fashion weeks in Milaan, Londen, New York en Parijs.

Januari 2014

In het verleden werd het Amsterdamse mode evenement al gesponsord door Volvo en Fortis. Maar nu heeft Mercedes het stokje overgenomen. De volgende fashion week zal plaatsvinden in de week van 17 tot en met 27 januari 2014. In deze week zal ook de nieuwe naam – Mercedes-Benz Fashionweek Amsterdam – zijn intrede doen.

Internationalisering

Volgens de woordvoerder van Mercedes Benz springen jonge Nederlandse ontwerpers internationaal steeds meer in het oog door hun creativiteit. Door het automerk te koppelen aan het mode evenement wordt een aansprekende, uniforme uitstraling gerealiseerd waarmee de Fashion Week zich internationaal nog krachtiger kan profileren. In Nederland gaat Mercedes actief meewerken aan het verder uitbouwen van de Amsterdam Fashion Week, aldus de woordvoerder.