Gave boots: Schoenen rechtstreeks van de herfst catwalk 2013

Chique, sexy, een beetje stoer en tal van styling mogelijkheden. We hebben het natuurlijk over boots, schoenen of eigenlijk laarzen die niet in je kast mogen ontbreken dit najaar. Of we het nou hebben over bikerboots, knielaarzen of wedges!

Catwalk these boots!

Ontwerpers weten het en showen tal van varianten op de herfst catwalk van 2013. Een variatie in textuur, kleur, materiaal, hakhoogte en schachtbreedte. Voor iedere Shoejunk zit er wel wat tussen. Toe aan een nieuw paar boots? Bekijk dan een aantal leuke modellen rechtstreeks afkomstig vanaf de catwalk en laat je inspireren!

Catwalk trends

Op de catwalk waren heel wat trends te spotten die zeker noemenswaardig zijn. Zo zagen we bij Chanel en Saint Laurent veel punk invloeden en lag bij Elie Saab de focus op de puntneus.

Chanel en Saint Laurent

Bij Chanel heeft punk dit najaar de aandacht en dat zagen we ook op de catwalk. Maar sexy staat bij het Franse modehuis ook hoog in het vaandel vandaar de keuze voor een knielaars. Saint Laurent ging voor een platte laars á la de bikerboot en chunky details.

Elie Saab en John Galliano

Beide designers gingen voor een enkellaarsje met een puntneus maar dan wel met zichtbare verschillen. Zo ging Elie Saab voor een stiletto-achtig model met veters in een donkerpaarse kleur en koos Galliano voor een tweekleurig geometrisch design.

Emilio Pucci en Jean Paul Gaultier

Pucci’s collecties zijn nooit bescheiden, dat bewijst het modehuis maar weer met deze knalrode knielaarzen waar je deze herfst zeker een fashion statement mee maakt. Styling tip: geweldig onder een LBD of LWD. Gaultier pakte het wat subtieler aan en ging voor caramelkleur. Minder opvallend maar net zo chique.