Kopenhagen

De Deense hoofdstad Kopenhagen is een waar paradijs voor fashionista’s en diehard shoppers! Strøget is de grootste winkelstraat van heel Scandinavië en zelfs van heel Europa. Naast grote ketens vind je in de stad genoeg kleine boetiekjes waar iedere fashionlover zeker zal slagen. Shoejunks.nl selecteerde de leukste zaakjes en adresjes voor jou!

Baum und Pferdgarten

Al sinds 1999 hebben Rikke Baumgarten en Helle Hestehave samen dit modelabel. De kleding wordt wereldwijd verkocht en staat bekend als typisch Scandinavisch design. Hun collecties zijn draagbaar en er is altijd een bijzonder contrast aanwezig. Zo zijn de collecties en mannelijk en vrouwelijk of is een jurk mat en glanzend tegelijk. In de winkel van de twee designers is alles te koop: kleding, schoenen en accessoires. Vognmagergade 2.

Henrik Vibskov

Een beetje underground en alternatief en erg Scandinavisch in zijn designs. Henrik Vibskov is populair onder de Deense fashionista’s door zijn niet alledaagse collecties en bijzondere materiaalgebruik. Zijn kleding is kleurrijk en er wordt veel gebruik gemaakt van prints. Goed nieuws voor iedere fashionista die van groen en bio houdt: de collecties van Vibskov zijn fair trade! Naast kleding, schoenen en accessoires van eigen merk worden er ook collecties van andere Deense designers verkocht in zijn winkel. Krystalgade 6.

Magasin du Nord

Sinds 1868 zit dit luxe warenhuis midden in de binnenstad van Kopenhagen. Verspreid over zeven verdiepingen hangt kleding van alle grote merken, is er een uitgebreide collectie in schoenen, cosmetica maar ook eten, technologie en speelgoed zijn verkrijgbaar. Wat helemaal handig is: op de luxe mode afdelingen lopen persoonlijke shoppers en stylisten rond die jou helpen met het zoeken naar de juiste jurk of het juiste paar pumps! Kongens Nytorv 13.

Devantier Vintage

Voor liefhebbers van Vintage is Kopenhagen een geweldige plek. Er zijn talloze vintage winkels te vinden van wie Devantier toch wel een van de betere is. Midden in de binnenstad is dit boetiekje gevestigd met daarin kleding uit de jaren 50, 60, 70 en 80 en een enorme collectie vintage schoenen en accessoires. Voor zachte prijsjes(wel fijn in een stad als Kopenhagen waar alles een stuk duurder is dan bij ons) zal je hier zeker slagen met een bijzondere vintage outfit. Wil je wat meer uitgeven? Ze verkopen ook vintage Moschino, Cacharel en Dior! Hyskenstræde 14.

Stine Goya

Alweer zo’n fijne Deense designer. Stine Goya heeft haar boetiek nog niet lang maar timmert hard aan de weg om een grote naam te worden. Haar collecties zijn draagbaar, vrouwelijk en stads. De meest voorkomende kleuren zijn goud en pasteltinten. Erg vrouwelijk en bijzonder. Je zult vast niet veel anderen tegenkomen in dezelfde outfit of hetzelfde paar schoenen! Gothersgade 58.

Bruuns Bazaar

Dit typisch Deense merk is wat bekender maar daarom niet minder leuk. Ze hebben meerdere verkooppunten in de stad (waaronder in Magasin du Nord) maar hun eigen winkel is ook een bezoekje waard. Er zijn zowel kleding, schoenen en accessoires voor mannen en vrouwen te koop. Wat de collecties zo bijzonder maakt is de perfecte mix tussen klassiek en een modern randje. Nog een leuk weetje: Bruuns Bazaar was het eerste Deense modehuis dan zijn collecties showde in Parijs! Kronprinsengade 8 – 9.

Moshi Moshi 

Dit modehuis heeft zijn winkel in twee delen opgesplitst: er is een aparte ruimte waar de schoenen verkocht worden en een aparte ruimte voor de kleding. De collecties bestaan uit dat typische Scandinavische minimalisme met oog voor details en goede kwaliteit. Laat die Deense kronen maar rollen want Moshi Moshi maakt erg hebberig! Dag Hammarskjolds Allé 34.