Dit zijn dé schoenentrends voor herfst 2015

De modeshows voor het seizoen herfst 2015 liggen al een paar maanden achter ons. En hoewel wij graag eerst nog even wilden genieten van de zomer, voordat we ons al weer in winterkleding gingen hijsen, waren we ook weer zo nieuwsgierig naar de schoenentrends van dit komende seizoen, dat we het niet konden laten om er over te schrijven. 

Mix en match van materialen

Wat we vooral veel zagen op de catwalks was het gebruik van verschillende materialen en kleuren in een schoen. Sandalen met vier verschillende stukken leer, die op een bijzondere manier gecombineerd worden tot een geheel. Of bijvoorbeeld een paar laarzen dat zowel twee verschillende soorten slangenprint én suède combineert met gewoon leer.

Bont

Daarnaast zagen we vooral veel bont. Nepbont, natuurlijk. En ja, we hebben het nog steeds over de schoenentrends. Niet zozeer aan de binnenkant van de schoen, om lekker je voeten warm te houden in de Nederlandse winter. Maar vooral ook veel bont aan de buitenkant van je schoen. Zowel enkellaarsjes als sandalen waren soms volledig van bont gemaakt. 

Kleurcontrast

Een van die trends welke ook te zien was was het kleurcontrast. Een paar stevige herfst- of winterlaarzen wordt namelijk ineens heel apart door een klein accent in een contrasterende kleur. We kunnen in elk geval zeggen dat de herfst alle kleuren gaat hebben, straks. Niet alleen vanwege de mooi gekleurde bladeren aan de bomen, maar zeker ook vanwege het schoeisel dat we straks gaan dragen.

Waar koop je dat?

Wil je weten waar je de nieuwste trends kunt spotten? Kijk dan eens op Schuurman-Schoenen.nl. Deze webshop heeft altijd de nieuwste trends online met schoenen van meer dan 80 merken. Je vindt hier bekende schoenenmerken als Ecco en Esprit, maar ook wat exclusievere, zoals British Knights, Mim-Pi en Little David.