De Converse All Star: Story of a shoe Classic

Deze schoen staat in de kast van fashionista’s wereldwijd. Met en jurk of met destroyed jeans – de Converse All Star is alltijd een goede keuze. Ook celebs zoals Wiz Khalifa, Gisele Bündchen en Rihanna zijn helemaal verslaafd aan deze klassieker. Maar hoe is deze sneaker eigenlijk zo’n fashion musthave geworden?

Het ontstaan van de Chuck Taylor 

Meer dan 100 jaar geleden is de eerste Converse schoen geproduceerd – oorspronkelijk bedoeld voor atleten. De schoen kreeg echter pas grote bekendheid door basketballer Chuck Taylor. Hij speelde met zijn Converse All Stars voor het eerst een basketbalwedstrijd, en was zo enthousiast over de schoen dat hij vanaf 1921 zelfs het Converse verkoopteam versterkte. Door zijn verkoop skills te combineren met slimme marketing zoals het Converse Basketball Yearbook werd de “Chuck Taylor” All Star een groot succes. Niet voor niets staan zijn naam en handtekening op de schoen. 

Aan de voeten van legendes

En dan wordt de sportschoen een ware fashion trend. Legendes zoals Elvis, John Lennon en Kurt Cobain droegen de sneaker. Voor Elvis en de Beach Boys was de All Star puur nonchalance, voor John Lennon en andere hippies was het een andere manier om bloemetjes en peace-tekens te verspreiden. En voor de punks benadrukte het hun “i don’t care” attitude. Kurt Cobain had zelfs zijn Chucks aan toen hij overleed.

All time fashion musthave 

Nu is de Converse All Star dé schoen die in ieders kast staat. Met verschillende modellen, kleuren en printjes is er een All Star voor iedereen. En nu stijliconen zoals de Olsen twins, Blake Lively (geliefd door Anna Wintour en Karl Lagerfeld) en Sarah Jessica Parker de sneaker dragen, is er geen excuus meer om ze níet te dragen. En hoewel het de laatste jaren een beetje rustig was om de vroegere basketbalschoen, zijn wij in 2015 weer verslaafd aan de all time klassieker.

Wist je trouwens dat er wereldwijd inmiddels meer dan 800.000.000 All Stars zijn verkocht?

Foto: Unsplash