Dames opgelet! Uit onderzoek blijkt dat mannen Wedges haten!

Recent onderzocht de Huffington Post onder mannen wat zij dé meest onaantrekkelijke schoenentrend allertijden vonden. Aan het onderzoek deden 2103 mannen mee en wat bleek? De uitkomsten zijn voor een deel geen verrassing omdat de resultaten ook uit eerder onderzoek bleken, maar de minst populaire schoen onder mannen is wel opvallend. De wedge heeft namelijk de plaats ingenomen van de Ugg!

Wedges waren by far het minst populair. Met een score van 71% van de mannen die deze schoenen niks vind staat de wedge ver boven de nummer twee en drie van de lijst.

Uggs en Crocs

Misschien had je het al gedacht, misschien niet, maar Uggs stonden op de tweede plek met 67% en vervolgens Crocs met 63%. Dat Uggs nog steeds niet favoriet is van de heren is een feit. Maar de dames zijn wel gek op Uggs! Zij verkiezen namelijk Uggs boven het dragen van hoge hakken. Opvallend is dat flip flops en plateauzolen niet het meest gehaat zijn! Daar schijnen mannen dus minder problemen mee te hebben. Dat is ook opvallend omdat onder vrouwen regelmatig discussies zijn over plateauzolen.

Top 10

De uitkomsten zijn overigens best gecompliceerd want op de laatste plek in de lijst staan sneakers. Ongeveer een kwart van de mannen vindt deze schoenen niet aantrekkelijk bij vrouwen. Hmmmm…wij vragen ons dan af wat de mannen vinden van sneaker wedges…….? Daar hebben ze zeker nooit van gehoord. Daarom zijn ze vermoedelijk niet in het onderzoek terug te vinden. Opvallend is dat hoge hakken niet in de top 10 voor komen. Zou dat te maken hebben dat mannen houden van seks op hoge hakken? Overigens is het wel van belang om te vermelden dat 79% van de mannen de schoenkeuze van hun partner in de gaten houden. Dames opgepast dus!

Hieronder hebben we de top 10 voor je opgenomen:

1. Wedge shoes 71 procent

2. Uggs 67 procent

3. Crocs 63 procent

4. Platforms 58 procent

5. Flip flops 55 procent

6. Moccasins 49 procent

7. Mary Janes 42 procent

8. Ballet shoes 37 procent

9. Kitten heels 34 procent

10. Sneakers 25 procent

Maar wat denk jij? Vinden de Nederlandse mannen wedges ook de minst aantrekkelijke schoen? We horen het graag van je!