Welke schoenen kun je het beste dragen tijdens een fotoshoot?

Misschien heb je binnenkort een fotoshoot op de planning staan. Hartstikke leuk natuurlijk, maar dat betekent ook dat je flink moet gaan shoppen. Niet alleen voor de juiste outfit, maar ook voor het perfecte paar schoenen. In dit artikel een paar handige tips voor het dragen van de ideale schoenen voor een fotoshoot. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Tip 1: Match de schoenen met het type fotoshoot

Tijdens een fotoshoot hebben de schoenen die je kiest een grote invloed op het totale gevoel en de uitstraling van de uiteindelijke foto’s. Denk daarom na over het type fotoshoot en zorg dat het matcht met de schoenen die je kiest. Is de hele situatie vrij officieel? Dan is het wellicht gepast om hakken te dragen. Voor een meer casual of outdoor shoot zijn sneakers of laarzen vaak ook prima.

Tip 2: Denk na over de kleur van de schoenen

Denk vervolgens na over de kleur van de schoenen. Ze moeten de rest van de kleding versterken en er goed mee mathchen. Neutrale tinten als zwart en bruin zijn meestal veilige keuzes. Wil je echter iets extra’s toevoegen aan de shoot? Kies dan voor schoenen in fellere kleuren. Val je lekker mee op!

Tip 3: Kies voor comfort, want pijn lijden is niet nodig

Comfort is ook een factor om rekening mee te houden. Als je waarschijnlijk lange tijd zult staan of rondlopen, zorg er dan voor dat het schoeisel dat je kiest comfortabel genoeg is om aan te hebben. Je wilt immers niet dat jouw pijn te zien is op de uiteindelijke foto’s.

Tip 4: Kies voor duurzame en goed ademende materialen

Wat materiaal betreft zijn leren schoenen over het algemeen een goede keuze, omdat ze duurzaam zijn en vaak mooi glanzen, waardoor ze er op foto’s geweldig uitzien. Maar als de shoot plaatsvindt in een natuurlijke of buitenomgeving, raden we schoenen van een meer ademend materiaal aan. Denk bijvoorbeeld aancanvas of suède.

Juiste schoenen bepalen de sfeer van de fotoshoot

Het kiezen iezen van de juiste schoenen voor een fotoshoot kan een groot verschil maken qua resutaat. Hou rekening met de stijl, de kleur, het comfort en het materiaal van de schoenen om ervoor te zorgen dat ze de algehele look en feel van de shoot aanvullen. En zorg er tenslotte voor dat je schoenen kiest die zowel comfortabel als stijlvol zijn. Dan hou je de fotoshoot langer vol en is het echt een leuke ervaring!