Hoe kun je comfortabele laarzen aangemeten krijgen?

Laarzen passen is best een uitdaging. Neem er vooral de tijd voor en lees onze tips. Hoe kun je comfortabele laarzen aangemeten krijgen?

Waar moet je de voet meten?

Het is zeer onwaarschijnlijk dat je meer dan drie metingen in laarzen nodig hebt en ook moet je een tweede meting maken om ervoor te zorgen dat u de laars krijgt die perfect voor u is. Deze metingen moeten worden verricht bij de middenvoet, de voorvoet en de hiel en ook bij de rand van uw voet.

Hoe meet je voeten?

Je kunt de maten opnemen met een meetlint of een niet-metalen liniaal. Deze zijn nauwkeuriger en stellen u in staat de laars precies op de door jou gewenste maat af te stemmen. Om de meest nauwkeurige meting te krijgen, moet je een pas van voor naar achter lopen.

Breedte van de laars meten

Als je niet zeker bent over de breedte van de laars die u past, kunt u de omtrek van uw voet gebruiken om uw volgende laars te bepalen. Zodra je jouw volgende laars hebt bepaald, moet u de maten van de voorvoet, middenvoet en hiel opnemen. Je kunt ook de breedte van de volgende laars bepalen aan de hand van de voorvoet en de hiel. Tel er dan vijf centimeter bij op en controleer dit met de tabel die bij de laarzen wordt geleverd. Als de volgende laars je past met de volgende meting, kunt u deze als gered beschouwen. Dit betekent dat u de laars op maat heeft gemaakt en dat u nog een centimeter kunt toevoegen om tot de definitieve aanpassing te komen.

Wees ontspannen

Zorg bij het meten van jouw voeten ervoor dat je je ontspannen en fijn voelt. En bedenk vantevoren alvast welke type laarzen je wilt. Daardoor is het passen en meten meer ontspannen. Bovendien ben je zelfverzekerd en loop je sneller de winkel uit met de laarzen die je echt mooi vindt.