Hoe kies je duurzame schoenen?

Duurzaamheid wordt tegenwoordig erg belangrijk gevonden. Ook op het gebied van schoenen. Hoe vind je duurzame schoenen? De meeste schoenmakers proberen op verschillende manieren duurzame schoenen te vinden. Dat is goed nieuws voor het milieu. De consumenten zijn echter verward en weten niet hoe ze duurzame schoenen moeten kiezen.

Waarom duurzame schoenen belangrijk zijn

De bovenstaande uitleg is de belangrijkste reden waarom deze bedrijven zeer voorzichtig zijn om hun duurzame schoenproducten te creëren. Ze willen niet dat de consumenten hun producten kopen als ze niet duurzaam zijn. Er is een enorme verwarring onder de consumenten en daardoor is er nog meer druk om hetzelfde soort product of een product van een ander merk te kopen. Dit is zeer duur voor de bedrijven en voor het milieu.

Kooldioxide-generator

Goede hardloopschoenen zijn belangrijk, maar ze moeten ook duurzaam zijn. Als we aan het milieu denken, kunnen we zeggen dat de schoen een kooldioxide-generator is. Dit komt doordat hij natuurlijke voedingsstoffen van planten en menselijk zweet omzet in zolen. Van nature willen ze natuurlijk niet dat de consument aan het milieu denkt. Het is zeer schadelijk voor het milieu!

Zeer veel afval

In de schoenenindustrie moet de gemiddelde persoon elke dag meer dan 1200 km lopen. De hoeveelheid afval die door de schoenen wordt gegenereerd is extreem hoog! Deze hoeveelheid afval omvat het afval, de zolen, al deze dingen worden uitgestoten in de atmosfeer, ze reizen vele malen over zee en land.

Watervervuiling

Het heeft ook een effect op het watersysteem, het water wordt vervuild. Dus laten we eens nadenken over het milieu als we kijken naar de hulpbronnen die in het proces worden gebruikt. Er is niet alleen het energie- en materiaalgebruik, er is ook het indirecte effect op het milieu.

Belangrijk voor de economie

De schoen is zeer belangrijk voor de economie van de landen en de schoenindustrie telt veel meer dan 25 miljoen mensen. Aangezien het dus om een belangrijke industrie gaat, beschouwen we haar als een belangrijk onderdeel van de economie en natuurlijk is het belangrijk ook de sociale gevolgen in aanmerking te nemen.

Duurzaam model

Bedenk nu eens hoeveel meer we zouden kunnen besparen. Denk eens aan een schoenenfabriek die natuurlijke plantenmaterialen als grondstof gebruikt. Laten we zeggen dat deze fabriek 100 paar schoenen produceert. Het zal alleen worden besteed aan de schoenen en schoenreparaties, en de winst zal worden teruggesluisd in de systemen van de aarde. Er wordt genoeg geproduceerd om andere dingen te kunnen kopen die ze nodig hebben om zich comfortabel te voelen en om zelfvoorzienend te zijn.

De voordelen van honderd procent duurzaam

Dit is een fantastisch model omdat deze fabriek dezelfde dingen produceert als elke andere schoenfabriek, zowel in de zool als in het stikwerk en de gebruikte grondstoffen. Veel van deze grondstoffen kunnen op duurzame wijze worden gewonnen. En de schoenindustrie begint nog maar in te zien wat de werkelijke voordelen zijn van deze verschuiving naar een 100% duurzaam geproduceerde schoenproductie.