Een korte geschiedenis van de schoen

  De geschiedenis van schoenen gaat ver terug. Wist je dat het eerste paar schoenen werd gemaakt in het oude Egypte, rond 2000 voor Christus? En er is nog veel meer over te vertellen. Bij deze een korte geschiedenis van de schoen!

  Bescherming tegen de elementen

  Schoenen werden eeuwen geleden al door mensen gedragen om hun voeten te beschermen tegen de elementen en om ze warm te houden. In het oude Rome droegen soldaten houten sandalen of laarzen, terwijl burgers leren schoenen droegen. Tijdens de Middeleeuwen werden schoenen gemaakt van stof of leer. In het Europa van de 16e eeuw werden schoenen stijlvoller en modieuzer. Het eerste paar schoenen met hakken werd in de 15e eeuw in Italië ontworpen. Het eerste paar schoenen met een hak werd in de 17e eeuw in Frankrijk gemaakt.

  De komst van schoenen met hoge hakken

  Het eerste paar schoenen met hoge hakken werd in de 18e eeuw in Engeland ontworpen. In de 19e eeuw werden schoenen met hoge hakken populair. Ze werden gedragen door vrouwen in Parijs en Londen. Het eerste paar schoenen met een vetersluiting werd in 1831 in Engeland ontworpen. Het eerste paar wandelschoenen werd in 1833 in Engeland ontworpen.

  De eerste pumps

  In het begin van de 20e eeuw werden damesschoenen erg modieus. Het eerste paar pumps werd in 1902 in Engeland ontworpen.
  In de loop van de 20e eeuw werden schoenen praktischer. Vrouwen begonnen platte schoenen te dragen. In de jaren 1950 werd het eerste paar schoenen ontworpen om binnen gedragen te worden.

  De komst van sneakers

  In de jaren 1960 werd het eerste paar sneakers ontworpen. Het eerste paar schoenen gemaakt van plastic werd ontworpen in 1962. Het eerste paar schoenen met klittenband werd ontworpen in 1966. Het eerste paar schoenen vervaardigd met synthetische materialen werd ontworpen in 1970. Het eerste paar schoenen met een rubberen zool werd ontworpen in 1972. Het eerste paar schoenen zonder hak werd ontworpen in 1974. en het eerste paar met een binnenzool van traagschuim werd in 1975 ontworpen.

  Ontwikkelingen gaan door

  Het eerste paar schoenen met een orthopedisch ontwerp werd ontworpen in 1977. Het eerste paar schoenen dat door middel van 3D-printing werd geproduceerd, werd in 2009 ontworpen en schoenen met LED-verlichting kwamen in 2010 op de markt. Kortom: de ontwikkeling van schoene nstaat niet stil!