Welke typen hardloopschoen bestaan er?

Tijdens het hardlopen zijn comfortabele schoenen zeer belangrijk. Daardoor geniet je meer van de activiteit en ben je langer in beweging. Met de vrouwen hardloopschoenen van goede kwaliteit is daar gelukkig altijd sprake van. De vrouwen hardloopschoenen uit ons assortiment zorgen voor voldoende ventilatie en steun, waardoor het geen moeite kost om nog een extra rondje te lopen!

Hardlopen en de belasting van jouw lichaam

Tijdens het hardlopen komt je lichaam in beweging en krijgt het schokken te verwerken. Dit is een belasting voor onze voeten, rug en knieën. Je kunt het risico op blessures verkleinen door vrouwen hardloopschoenen van goede kwaliteit te dragen. Ze verlichten het negatieve effect op de voeten tijdens het hardlopen. Denk bijvoorbeeld aan zwellingen en zweet. De vrouwen hardloopschoenen van Rønnør hebben een goed voetbed om de juiste ondersteuning te geven. Daardoor voelen je schoenen en voeten minder zwaar aan en kun je een stuk gemakkelijker door rennen.

Twee typen hardloopschoenen

Vaak heb je de keuze uit twee typen hardloopschoenen, namelijk neutraal en antipronatie. Neutraal houdt in dat je tijdens het hardlopen vaak op de buitenzijde van je hiel belandt. Antipronatie voorkomt dat het enkelgewicht van je voet tijdens het lopen teveel naar binnen kantelt.

Voor elke gelegenheid wel hardloopschoenen beschikbaar

Of je nu wekelijks traint, aan duurloop doet of van plan bent om de marathon te lopen: voor elke gelegenheid is er wel een type hardloopschoenen beschikbaar. Heb je advies nodig? Vraag dan advies aan experts, bijvoorbeeld in de schoenenwinkel. Ze vertellen je graag over de verschillende soorten hardloopschoenen en hoe je het beste kunt rennen.