Wat zijn de voordelen van trailrunning schoenen?

Er bestaat een enorme verscheidenheid aan trailrunning schoenen voor moeilijk begaanbaar terrein. Ze zijn geschikt voor gevarieerd gebruik. Kijk bij het kopen van deze schoenen naar hun verschillen en baseer jouw keuze op het terrein waarop je wilt lopen. Waar moet je verder op letten bij het aanschaffen van hardloopschoenen voor bepaalde ondergronden?

Trailrunning schoenen: geschikt voor allerlei soorten terrein

De beste trailrunning schoenen zijn ontworpen voor gebruik op verschillende soorten terrein, zoals rotsen, vuil of modder. Vaak is het ook het perfecte schoeisel voor wandelen door de straten van een stad, door parken vol gras, op zandvlaktes of op regenachtige trottoirs.

Verschillen tussen trailrunning schoenen en wandelschoenen

Trailrunning schoenen zijn ontworpen om maximale ondersteuning, stabiliteit en bescherming te bieden. Het verschil tussen een trail loopschoen een wandelschoen is dat de laatstgenoemde variant zwaarder is. Ze zijn namelijk ontworpen voor personen die zware bepakkingen dragen en vele kilometers achter elkaar moeten lopen. Deze schoenen zijn niet geschikt voor iemand die een korte wandeling maakt en dat zo snel mogelijk doet.

Extra demping

Trail loopschoenen zijn zwaarder dan de gemiddelde sportschoenen. Ze beschikken over extra demping om de gebruiker te beschermen tegen pijnlijke hielen. Het kan met name zwaar zijn om naar beneden te lopen. Een stevige buitenzool voorkomt echter blessures op een vlakke ondergrond, zoals boomwortels of grond. Daarnaast zorgen de grote en gripvaste zolen van een trail schoen voor meer tractie op ruw terrein. Dit helpt de loper om op de been te blijven en zich snel voort te bewegen.

Terrex trailrunning schoen van Adidas

Een populaire trailrunning schoen is de ‘Terrex’ van Adidas. Je kunt het werkelijk bij elke weersoort dragen, van regen tot sneeuw en storm. Ook is deze schoen zeer geschikt voor paden die niet goed zijn onderhouden. Het geeft een stabiel gevoel. Aan de andere kant is de zool aan de stijve kant, wat het niet ideaal maakt voor stedelijk gebruikt.

Trotseer elk terrein

De Terrex trail schoen heeft een brede afstand tussen de nokken. Daardoor zit het als gegoten wanneer je bladeren, takken of losse rotsen trotseert. Hetzelfde geldt voor de Nike Air Zoom Terra Kiger 6 Trail Running Shoe. Het is een goede keuze als je van plan bent een flinke wandeling te maken over landwagen of graslanden.

Geweven hiel

De geweven hiel van de Terra Kiger 6 zorgt ervoor dat de schoenen stevig op hun plaats blijven. In feite buig je met de voet, waardoor er veel steun is. Bovendien voorkomt de vorm van deze schoen pijnlijke blaren. Een dikke en gedempte tussenzool ondersteunt jouw voet aan de onderkant.

Ventilatie en warmteafgifte

Gaas bij de tenen is slecht nieuws als het regent of in een plas stapt. Het is echter goed nieuws voor warme droge dagen, want de ventilatie en warmteafgifte van de Terra Kiger 6 is fantastisch.