Op zoek naar de perfecte schoenen voor kerst? Gebruik onze tips

Feestelijke outfits en kerst gaan natuurlijk hand in hand. Hopelijk heb je de perfecte jurk of het pak uit jouw dromen snel gevonden. Daarna wacht er nog een belangrijke taak: het dragen van mooie schoenen. Dit wordt nog vaak onderschat, maar is minstens zo belangrijk. Bij deze een aantal tips om de perfecte schoenen voor de kerstdagen te vinden!

Waarom mooie schoenen tijdens de kerstdagen een feestje zijn

Mooie kerstschoenen maken jouw feestelijke outfit compleet. Sterker nog: waarschijnlijk kom je meteen in een feeststemming terecht! Ze zorgen voor een vleugje magie, comfort én stijl. Een gouden combinatie waarmee je deze bijzondere dagen extra speciaal maakt.

Tip 1: Kies voor comfort

‘Comfort is key’ is een Engelse uitdrukking. Daar staan wij helemaal achter. Schoenen voor de kerstdagen moeten comfortabel zijn en lekker lopen. Je wilt de feestdagen echt niet doorbrengen met pijnlijke voeten, dus kies voor een comfortabel paar schoenen waar je je goed bij voelt. Let daarbij op zowel de pasvorm als de demping. Ook raden we lage hakken en/of gewatteerde inlegzolen aan. Vervolgens kun je er de hele nacht op dansen. Dat is wel een feestje waard!

Tip 2: Kies voor schoenen die passen bij kerst

Omarm de feestelijke sfeer met bijpassende schoenen. Het is maar één (of eigenlijk twee) keer per jaar kerst, dus neem het ervan! Ga op zoek naar kleuren die passen bij het seizoen, zoals dieprood of groen. Versieringen zoals pailletten, strikken of imitatiebont geven een speels en feestelijk tintje aan jouw schoenen. Creëer vervolgens een look die met elkaar matcht en het feestelijke seizoen een extra magisch tintje geeft.

Tip 3: Draag schoenen die bij meerdere aangelegenheden passen

Wil je het meeste uit jouw schoenen halen? Draag ze dan niet alleen met kerst, maar ook tijdens andere feestelijke aangelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan enkellaarsjes of elegante pumps die perfect passen bij verschillende feestelijke outfits. Dit maakt ze niet alleen leuk voor de feestdagen, maar ook daarna. Heb je er dus dubbel plezier van!

Tip 4: Zorg voor weersbestendige schoenen

Afhankelijk van je locatie heeft het winterweer soms invloed op de schoenen die je kiest. Sneeuwt het vaak? Dan is het verstandig om schoenen te dragen die veel warmte en bescherming bieden. Zo zijn laarzen met een voering van imitatiebont, waterdichte materialen of stevige zolen altijd een goede keuze. Ze zien er stijlvol uit én zorgen voor comfort, zelfs als het buiten vriest, sneeuwt of regent.

Tip 5: Geef jouw schoenen voor kerst een persoonlijk tintje

Geef jouw schoenen tijdens de feestdagen een persoonlijk tintje. Daarmee laat je zien dat ze helemaal bij jou passen. Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde lievelingskleur of een patroon. Of misschien hou je wel van een bepaalde print. De mogelijkheden zijn eindeloos!

We wensen je alvast hele fijne feestdagen!