Hoe vind je de perfecte hardloopschoenen?

Veel bewegen is zeer goed voor je gezondheid, helemaal tijdens de Corona pandemie. Door af en toe een rondje te lopen komt je hoofd tot rust én geef je je lichaam een boost. Maar hoe vind je nu goede hardloopschoenen? Bij deze een aantal handige tips.

Wat zijn hardloopschoenen?

Hardloopschoenen zijn schoenen die ontworpen zijn om je sneller te laten lopen. Maar de schoenen moeten wel comfortabel zitten. Dan moet je je afvragen of het ook veilig is om er op te lopen. Het antwoord is ja. Hardlopen in de verkeerde schoenen kan leiden tot blessures, pijnlijke enkels en knieën, een slechte vorm en een slecht wedstrijdresultaat. Om een beter wedstrijdresultaat te garanderen, moeten hardlopers loopschoenen kopen die passen bij hun benen, voeten en kuiten.

Onderdeel van de wedstrijd outfit

Sportschoenen zijn altijd een belangrijk onderdeel van een wedstrijdoutfit. Dat moeten de schoenen ook zijn. De schoen moet stijlvol zijn, maar niet te trendy of te opzichtig. Met hardloopschoenen in gedachten is de sneaker niet noodzakelijk. Maar het dragen van hardloopschoenen in het algemeen is een must. Als je wilt hardlopen in de nieuwste schoenen, dan is het dragen van een leuke legging en een leuke trui een goed idee omdat het een leuke combinatie vormt.

De juiste hardloopschoenen kiezen

Een belangrijke stap stap is het kiezen van de juiste soort schoenen. Er zijn verschillende soorten hardloopschoenen. Zo is er de minimalistische schoen, de sportieve schoen, de trainingsschoen, de trainingsschoen, de casual schoen en de raceschoen. Voordat je in deze schoenen gaat hardlopen, moet je ze kennen.

Minimalistisch

Minimalistische schoenen zijn comfortabel en licht van gewicht. Ze hebben geen hielcontrefort, geen ondersteuning en geen hakverhoging. Het enige wat deze schoenen gemeen hebben is dezelfde breedte aan de wreefzijde en de teenzijde. Minimalistische schoenen geven je een meer flexibele en beweeglijke voet.

Tip: kies voor een goede demping

Als je de marathon loopt, dan moet je comfortabele loopschoenen dragen die je een goede demping geven. De schoenen die niet comfortabel zijn en geven je pijnlijke voeten zijn nooit een goed idee. Kies dus voor comfortabele loopschoenen die je een goede ondersteuning van je voetboog geven. Lopen in de verkeerde soort schoen kan immers blessures veroorzaken aan je voeten, knieën en enkels.