4 tips die van pas komen bij online schoenen kopen

schoenen in de vorm van een schoen

Een paar jaar geleden ging je nog naar een schoenenwinkel om nieuw schoeisel te halen. Er zijn nog steeds genoeg mensen die dit doen, maar schoenen worden ook steeds vaker online besteld. Veel mensen vinden dit een stuk makkelijker. Je bestelt de schoenen immers vanuit je luie stoel en ze worden vaak ook nog thuis afgeleverd. Het online bestellen brengt echter ook risico’s met zich mee. Zo weet je bijvoorbeeld niet of je de juiste maat koopt. Je kunt de schoenen immers niet eerst passen. Wil je desondanks toch schoenen kopen op het internet? Deze 4 tips komen vast en zeker van pas bij online schoenen kopen.

1. Weet welke maat je hebt

Schoenen koop je in een bepaalde maat. In een fysieke winkel kun je schoenen van verschillende maten passen, maar dit is online niet het geval. Zoek je online naar schoenen? Zorg er dan voor dat je weet wat jouw maat is. Heb je altijd maat 40 en bestel je nu ook maat 40? Ga er dan niet klakkeloos vanuit dat de schoenen passen. Schoenen van het ene merk vallen namelijk kleiner of groter uit dan schoenen van het andere merk. Het kan dus zijn dat de schoenen niet passen.

2. Gebruik filters

Er worden vandaag de dag talloze schoenen aangeboden op het internet. Het kan jou dus behoorlijk wat tijd kosten om je door dit grote aanbod heen te slaan. Op sommige sites staan namelijk wel tientallen pagina’s met schoenen. Een groot deel van deze schoenen staat jou ongetwijfeld niet aan. Dit kan komen door de kleur, maar ook door het merk, het materiaal of de prijs. Om te voorkomen dat je veel tijd kwijt bent aan het vinden van schoenen, gebruik je filters. Op nagenoeg iedere website die schoenen verkoopt kun je tegenwoordig filters instellen. Hiermee filter je in het schoenenaanbod, waardoor het een stuk makkelijker wordt om mooie schoenen te vinden.

3. Kijk of (gratis) retourneren mogelijk is

Door schoenen online te kopen bijvoorbeeld bij een winkel als de Bijenkorf, loop je het risico dat ze niet passen. Laat je hierdoor echter niet weerhouden om jouw schoenen op het internet te kopen. Bij vrijwel iedere site kun je schoenen namelijk terugsturen wanneer deze niet passen. In sommige gevallen zijn hier zelfs geen kosten aan verbonden. Het retourneren van schoenen is echter niet altijd mogelijk. Daarbij komt dat je zelf soms ook opdraait voor de kosten wanneer je ze terug wilt sturen. Bestel daarom nooit online schoenen voordat je de retourmogelijkheden bekeken hebt.

4. Verwijder het kaartje niet voor je ze past

Heb je sneakers besteld op het internet en worden deze bezorgd? Dan wil je ze natuurlijk zo snel mogelijk passen. In jouw enthousiasme verwijder je mogelijk direct het kaartje van de schoenen. Doe dit echter pas nadat je zeker weet dat de schoenen passen. Wanneer je het kaartje verwijdert, kun je de schoenen soms niet meer retourneren. Je bent in dat geval verplicht om ze te houden, ook als ze niet passen. Pas de schoenen daarom altijd eerst aan met het kaartje of label er nog aan. Je kunt ze dan altijd terugsturen wanneer ze niet passen.